Zadar

GENERALNA AVIJACIJA U POSLOVANJU AERODROMA

Na teniski turnir dolazilo se malim avionima - promet Zračne luke gotovo isti kao lani u lipnju

U travnju ove godine, na pistu Zračne luke sletjela su četiri zrakoplova

U travnju ove godine, na pistu Zračne luke sletjela su četiri zrakoplova. Lani ih je bilo 440. U svibnju ih je sletjelo 36, a godinu dana ranije istog mjeseca - čak 570. Bili su to mali avioni, tzv. generalne avijacije s kojom je doputovalo 47 putnika.  U odnosu na 90 tisuća putnika, koliko je kroz zadarski aerodrom prošlo u svibnju 2019., ovogodišnji svibanj je u padu s 99 posto.

Što će značiti promet generalne avijacije u poslovanju Zračne luke, pitali smo upravu Zračne luke iz koje su otkrili kako je lipanj bio puno bolji. Skoro isto kao lani. Pripomogao je tome početak nautičke sezone, ali i teniski turnir Adria tour, na koji je među ostalima  privatnim avionom došao i Novak Đoković, pa je udio malih zrakoplova u u prometu Zračne luke bio na razini od 90 posto prošlogodišnjeg lipnja.

Međutim, u poslovanju Zračne luke, koje trpi gubitke kao i svi aerodromi ( direktor najprometnije Zračne luke Split, Lukša Novak izjavio je kako oni dnevno gube 2 milijuna kuna, op.a), generalna avijacija neće imati puno utjecaja.

- Iako generalna i business avijacija odolijeva krizi koju zračni promet u čitavom svijetu prolazi u ovoj godini, ona neće značajnije utjecati na financijsko stanje Zračne luke Zadar d.o.o. Inače, u „normalnim" godinama generalna avijacija iznosi između 8 i 10 posto zrakoplovnih prihoda, tako da se poslovanje Zračne luke ni inače ne može osloniti samo na generalnu avijacija, napisali su iz uprave Zračne luke Zadar.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA