Zadar

KADROVSKE PROMJENE U MO PETRČANE (NI)JE KRIV HDZ

Na Velinu ostavku Duje kaže: Lako je bilo tući po nama, a teško je slušati kritike

Nakon dva mandat te posljednjih šest mjeseci, Velimir Čubrić se povukao s mjesta predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Petrčane koje će preuzeti Silvana Štokan

Nakon dva mandata te posljednjih šest mjeseci, Velimir Čubrić se povukao s mjesta predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Petrčane koje će preuzeti Silvana Štokan.

- To je samo šahovski potez. Ja ostajem u Vijeću MO, a Silvana koja je također članica tog Vijeća postaje predsjednica. Čekamo iz Grada da nam pošalju formulare, kazao je Velimir Čubrić Vele koji je dobio izbore za Vijeće MO kao nezavisni kandidat.

Kada je dva puta ranije vodio taj MO, onda je bio član HDZ-a.

- Nije samo problem u tome što ovdje nije HDZ-ova vlast pa nemamo dobru potporu iz gradske uprave, već u tome što me ne slušaju. Tako napišite. Ne mogu ja dnevno primati 18 poziva građana za ovo i za ono pa tako i za krepanu mačku u dvorištu. A putem iz Gornjeg sela do središta mjesta ne može proći majka s kolicima. Putevi su nam nikakvi, posvjedočio je to i jedan američki ministar kada je došao u Punta Skalu. Nemam ni podršku hotela Pinije i hotelskog kompleksa Punta Skale da zajedno radimo na uređenju Petrčana, požalio se sad već bivši predsjednik MO, istodobno negirajući da su u pitanju njegove visoke godine jer mu je zdravlje dobro.

Čubrić podsjeća kako je njegov prethodnik Duje Stanišić već stvorio loš odnos s Gradom jer je on bio član Akcije mladih.

- Lako je bilo tući po drugima četiri godine, a sada nije lako slušati kritike mještana da se nije ništa napravilo, komentirao je smjenu u MO Duje Stanišić.

- I ja sam dobivao kritike, ali mi smo otvorili komunikaciju s mještanima i bili transparentni preko Facebook stranice koju smo otvorili. U Petrčanima se do tada ništa nije znalo. Mi smo osvijestili probleme i potrebe Petrčana, kazat će Duje koji je bio aktivan i u zadarskoj javnosti.

Njegovi zahtjevi da se Petrčane s više od dva milijuna kuna prihoda od boravišne pristojbe izdvoje iz TZ Grada Zadra u petak će dobiti jedan estradni nastavak.

- Ja sam novoj vlasti u Mjesnom odboru predao popis svih projekata i posla koji sam započeo, ali oni nisu ništa napravili. Vrhunac svojevrsnog sukoba stare i nove mjesne vlasti su lani prekinuti radovi na uređenju plaže u Petrčanima.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA