Zadar

MNOGI SU NASJELI NA LAŽNI ŽIG

Na zadarskom području prodavali lažne Ray Ban naočale, zaplijenjeno 2.000 komada

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenim zastupnicima pričinili materijalnu štetu u iznosu od najmanje 2.000.000 kuna

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, Službe kriminalističke policije, Policijske uprave zadarske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvero hrvatskih državljanina u dobi od 24, 29, 34 i 37 godina, koje se sumnjiči da su od srpnja do rujna 2019. godine počinili više kaznenih djela „Povreda žiga", na način da su protivno propisima o zaštiti žiga u trgovačkom prometu, nudili na prodaju sunčane naočale obilježene s znakom koji je istovjetan zaštićenim žigom i tako javnost doveli u zabludu o podrijetlu proizvoda.

Naime, u navedenom vremenskom razdoblju u Viru, u dva navrata na istoj lokaciji od strane policijskih službenika zatečeni su 34-godišnjakinja i 37-godišnjak u prodaji veće količine sunčanih naočala marke Ray Ban. Također, u prodaji veće količine sunčanih naočala u Biogradu je zatečen 29-godišnjak, dok je u istom periodu na Branimirovoj obali u Zadru u dva navrata zatečena 24-godišnjakinja.

Sunčane naočale su im oduzete, sveukupno u količini od oko 2.000 komada. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da bi prodajom navedenih sunčanih naočala, ovlaštenim zastupnicima pričinili materijalnu štetu u iznosu od najmanje 2.000.000 kuna, kolika je vrijednost takvih originalnih modela na tržištu.

Protiv četvoro osumnjičenika zbog sumnje da su počinili kaznena djela Povreda žiga, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena je kaznena prijava
.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA