Sport

NIKAD MANJE

Na ZDBT ove godine samo Zadar i tri euroligaša

Turnir se ipak neće svesti na dvije utakmice polufinala i finale - igrat će svatko sa svakim, tako da će svi sudionici odigrati tri utakmice

U rujnu ove godine u Dvorani Krešimira Ćosića na zadarskom Višnjiku igrat će se euroligaška košarka. Na šestom izdanju tradicionalnog Zadar Basketball Tournamenta sudjelovat će domaći KK Zadar i tri euroligaša - Anadolu Efes, ruski Himki i njemački povratnik u najelitnije klupsko natjecanje Alba iz Berlina, javlja Večernji list.

Iako se radi o tri respektabilne momčadi, turnir će ove godina biti najsiromašniji do sada, budući da je u ranijim izdanjima redovito igralo šest momčadi. Direktorica Zdenka Zrilić objasnila je kako je dosta momčadi otkazalo turnir jer ga nisu mogle uskladiti sa svojim drugim obvezama.

- Svjetsko prvenstvo završava 15. rujna, a mnogi nacionalni savezi i Euroliga pomaknuli su početak natjecanja. U tim okolnostima na turnir koji počinje 18. rujna nismo mogli dovesti neke velike klubove s kojima smo razgovarali kao što su prvak Europe CSKA, Milano, francuski prvak Asvel ili litavski prvak Žalgiris. CSKA u tom terminu u Moskvi igra Gomeljski kup, Milano je otkazao jer talijansko prvenstvo počinje početkom tjedna koji slijedi nakon našeg turnira, isti je slučaj i sa Žalgirisom i Asvelom, objasnila je Zrilić Večernjem listu. Neće biti niti Fenerbahçea i Željka Obradovića, koji su do sada redovito dolazili.

Turnir se ipak neće svesti na dvije utakmice polufinala i finale - igrat će svatko sa svakim, tako da će svi sudionici odigrati tri utakmice. U razgovoru se Zrilić dotaknula i pozicije KK Zadra, kao i mogućnosti da ga privatizira njezin otac Zdenko Zrilić.

- Nekada su postojale ambicije, no ne znam je li to danas realno i postoji li više zanimanje s naše strane. KK Zadar bi trebao raditi na tome da sebi izgradi novu budućnost, da se opet pozicionira kao respektabilan klub. Mislim da to nije nemoguće i da za to ne treba puno vremena. Ja smatram da bi se klub trebao privatizirati, barem u određenom postotku, recimo 75 posto. Nitko vam danas neće ulagati u neki ozbiljan posao ako mu ne date i upravljačka prava. Isto tako, u tom slučaju bi se znalo čija je što odgovornost pa bi se na taj način nagrađivalo, ali i penaliziralo. Jer, rezultat je sve, kako u biznisu tako i u životu sportskog kluba.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA