Kultura

PRIJEM KOD ŽUPANA BOŽIDARA LONGINA

Nagrada hrvatskog glumišta je vrh, kome krivo, kome pravo

Nikomu pravo je kruna onoga što su napravili ove godine, kao što je pokretanje večernje scene,

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije župan Božidar Longin održao je prijem za predstavnike Kazališta lutaka Zadar povodom osvajanja Nagrade hrvatskog glumišta za predstavu "Nikomu pravo".

- Rijetko me tko obraduje kao vi i hvala vam što pronosite glas o nama i činite nas ponosnima sve ove godine. Ponosan sam na vaš ansambl, kultura nije rashod nego kapital koji raste iz dana u dan. Nagrada hrvatskog glumišta je vrh, kome krivo, kome pravo. Neka u duhu ovog naslova svi kojima nije pravo pogledaju predstavu i uvjere se u njezinu kvalitetu, rekao je župan Longin.

Ravnateljica KLZ Iris Pavić Tumpa rekla je kako je ova nagrada zaista posebna.

- Dogodilo nam se da smo za nagradu glumišta imali dvije od tri nominacije, ne znam je li se uopće nekome dogodilo, rekla je Pavić Tumpa.

Nikomu pravo je kruna onoga što su napravili ove godine, kao što je pokretanje večernje scene, na kojoj se prikazuju predstave za odrasle, odnosno studente, za koje je malo kulturnih sadržaja u gradu, zatim festivala Mediteraneo i drugih aktivnosti.

- Sama predstava je rađena u teškim uvjetima, s nekim privatnim tragedijama u ansamblu, ali valjda to tako biva da iz teškog perioda izađe nešto prelijepo. Drago nam je da su to naše kolege prepoznali, rekla je Pavić-Tumpa.

Župan je obećao skoro rješenje infrastrukturnih problema koje kazalište ima te članovima ansambla uručio prigodne poklone.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA