Zadar

ODBOR DODJELU JAVNIH PRIZNANJA ZA 2020. GODINU

Nagrade Grada Zadra za životno djelo Mileni Dundov i postumno Janku Bobetku

Godišnju nagradu Grada Zadra dobit će hematologinja Sandra Bašić-Kinda, šahist Saša Martinović, umirovljena sveučilišna profesorica Maximilijana Barančić, neuroznanstvenik Nenad Šestan i profesorica Jasminka Bašić.

U Velikoj vijećnici Grada Zadra održana je sjednica Odbora za dodjelu javnih priznanja Gradskog vijeća Grada Zadra. Odbor je utvrdio prijedloge za dodjelu Javnih priznanja Grada Zadra za 2020. godinu te će ih uputiti Gradskom vijeću na usvajanje.

Nagrada Grada Zadra za životno djelo u 2020. godini dodijelit će se kazališnoj redateljici i glumici Mileni Dundov, dok će se postumno u kategoriji osoba koje žive i djeluju izvan Grada Zadra, dodijeliti  obitelji za generala Janka Bobetka.

Za godišnju nagradu Grada Zadra predloženi su hematologinja Sandra Bašić-Kinda, šahist Saša Martinović, umirovljena sveučilišna profesorica Maximilijana Barančić, neuroznanstvenik Nenad Šestan i učiteljica Jasminka Bašić.

Vrhunski stručnjaci u svom poslu, dr. Sandra Bašić Kinda i dr. sci. Nenad Šestan djeluju izvan Zadra, kao i šahist Martinović koji je svoje najbolje rezultate ostvario kao član solinskog kluba.

Grb Grada Zadra na prijedlog Gradskog vijeća dobit će Učenička zadruga "Maraška",  glazbenik Klaudio Krizman, Caritas Zadarske nadbiskupije, Udruga "Kveštura" iz Dikla i postumno Vladislav Tomčuk, dugogodišnji tajnik Lige protiv raka.

Dobitnike Grba Gradonačelnika samostalno može predložiti gradonačelnik Branko Dukić na sjednici Gradskog vijeća u srijedu kada će se po svemu sudeći uz već najavljeni dnevni red, glasati i o dobitnicima javnih priznanja Grada Zadra.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (9)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA