Sport

PREDSTAVLJEN PROGRAM

Najbrži na ZOF-u dobit će eko medalju i sadnicu masline

U Preku je predstavljen program Zadar Outdoor Festivala koji će se odvijati ovoga vikenda, 25. i 26. rujna na otoku Ugljanu. Program su predstavili Iva Bencun, direktorica Zadar Outdoor Festivala, Ivan Košta, direktor TZ Preko te Jure Brižić, načelnik Općine Preko.

U Preku je predstavljen program Zadar Outdoor Festivala koji će se odvijati ovoga vikenda, 25. i 26. rujna na otoku Ugljanu. Program su predstavili Iva Bencun, direktorica Zadar Outdoor Festivala, Ivan Košta, direktor TZ Preko te Jure Brižić, načelnik Općine Preko.

Na ZOF-u možete sudjelovati u čak četiri različite sportske discipline: Trailu Otoka maslina (5, 10 i 21 km), kajak utrci, SUP utrci i brzinskom penjanju. Osim natjecateljskih disciplina, organizirane su zanimljive radionice, poput plesne radionice Kizombe, kajaka za djecu, joge te radionicu sportskog penjanja.

Zadar Outdoor Festival jednako je zanimljiv i prilagođen kako rekreativcima u punoj fizičkoj spremi, tako i obiteljima s djecom koji žele provesti dan u prirodi i pritom se opustiti i dobro zabaviti.

- Zahvaljujem se organizatorima Zadar Outdoor Festivala što su odlučili većinu ovogodišnjeg izdanja Festivala organizirati upravo u Preku na otoku Ugljanu. Nadam se da ćemo i sljedeću godinu nastaviti suradnju jer vjerujem da će biti dobra i uspješna, i da će svake godine na Festivalu sudjelovati sve više ljudi. Nama je to bitno i radi produženja sezone i aktivnog turizma, ali i cijele infrastrukture koju smo gradili posljednjih četiri-pet godina; probijanje biciklističkih staza, puteva, odmorišta, vidikovaca i svih poučnih planinarskih staza koje smo radili te Željinu Liticu za sportsko penjanje koju smo opet aktivirali, tako da nam je bitno da to sve zaživi i da Avantura otok postane u pravom smislu riječi „avantura.", izjavio je Jure Brižić, načelnik općine Preko.

„Čuvamo prirodu za buduće trkače" glavni je moto ZOF-a pa je cijeli Festival „plastic-free" a medalje su ekološke i drvene. Budući da je ovo Trail otoka maslina, organizatori su odlučili najbrže natjecatelje nagraditi sadnicom masline, po kojima je otok Ugljan poznat, a naglasak staviti na tradicionalnu domaću spizu - Čičvardu koja će se pripremati u sklopu Festivala. Ukoliko sadnicu masline kod svoje kuće nemaju gdje posaditi, mogu je donirati Općini Preko te ju zasaditi u budući Mediteranski vrt iznad mjesta Preko, uz vodosabiralište „Stonovac".

- Zadar Outdoor Festival je nastavak na sve ovo što radimo posljednjih godina na otoku Ugljanu. Akcent je stavljen na aktivni odmor, uz obiteljski odmor koji se odvija u srcu sezone u mjesecu srpnju i kolovozu. Svi naši napori u razvoju aktivnog turizma zadnjih godina doprinijeli su dolasku većeg broja aktivnih gostiju na otok Ugljan; primjerice sad u mjesecu rujnu imamo povećanje u odnosu na lani od 200%, a ako uspoređujemo s 2019. godinom, opet imamo rast od oko 10%, što je super. Nastojat ćemo i dalje razvijati infrastrukturu za aktivni odmor, surađivati sa Zadar Outdoor Festivalom kao i do sada i u budućnosti biti suport i u nekim drugim događajima, kao što su biciklističke utrke, gdje želimo promovirati biciklističke staze, pa čak i povezati se s Pašmanom, da to bude jedna velika manifestacija koja će spojiti oba otoka, poručuje Ivan Košta, direktor TZ Preko.

Na ovoj manifestaciji radi uigrani tim entuzijasta i ljubitelja aktivnosti na otvorenom, a svake godine iznova priključuju se brojni volonteri koji su prepoznali značaj Zadar Outdoor Festivala za zadarsku regiju. Prijave na Zadar Outdoor Festival moguće su na linku.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA