Zabava

POVIJESNA JEZGRA PREDSTAVLJA RASKOŠAN PROGRAM

Najmlađi će uživati na drugom Kampo KAdventu

Jedna od nastarijih i najposebnijih lokacija zadarske povijesne jezgre, Kampo Kaštelo, drugu godinu zaredom na svoj način živi manifestaciju Advent u Zadru.

Jedna od nastarijih i najposebnijih lokacija zadarske povijesne jezgre, Kampo Kaštelo, drugu godinu zaredom na svoj način živi manifestaciju Advent u Zadru. Zahvaljujući Kampo KAdventu, odnosno programu koji se u sklopu zadarskog Adventa odvija na tom povijesnom prostoru, Perivoj Gospe od zdravlja narednih će pet tjedana zasjati obiljem dječjeg programa, interaktivnih igara, gastronomskih večeri i live koncertima na otvorenoj pozornici te u obližnjem Malom arsenalu.

Najveći dio programa i ove je godine posvećen najmlađima, pa je tako na rasporedu čak osam dječjih predstava koje će odigrati zadarske snage: glumica Gabriela Meštrović Maštruko, "Drama plus" Vinka Radovčića i "Dragon teatar" Maje Šimić. Prva predstava "Kineska knjiga čuda" na rasporedu je u subotu 1. prosinca, a uz predstave na programu je i interaktivno čitanje božićnih priča te glumačka radionica. 

- Željeli smo urediti prostor koji je prije svega namijenjen najmlađima za zabavu i edukaciju, kako bi prekrasni te još uvijek nedovoljno poznati predio starog grada Kampo Kaštelo postao živa pozornica. Zbog toga su zelene površine u perivoju Gospe od Zdravlja tematski uređene u oblicima poznatih likova iz dječjih crtanih i igranih filmova Minions, Čuvari galaksije, Gospodar prstenova ili Štrumpfovi, kaže Borut Gatara, koordinator adventskog sadržaja Kampo KAdventa.

Program je osmišljen tematski po danima, pa su tako subote rezervirane za predstave, dok je petak dan za kviz - Božićni Pub Kviz i Hrvatsku kvizašku ligu u caffe baru No.7. Za glazbeni dio priče zaduženi su Ive Županović & trio (Back to 80s), koji nastupa u četvrtak, 13. prosinca i Ivana Kindl čiji se koncert u pratnji pijanista možete poslušati 20. prosinca. Poput prošlogodišnjeg, i ovaj zadarski KAdvent donosi dašak romantične prošlosti. Punih mjesec dana, sa svečanim otvorenjem 1. prosinca, u galeriji Mali arsenal može se pogledati "Štorija o Kampu", video priča sa 250 fotografija iz povijesti ovog gradskog kvarta, a izložba će biti otvorena svakog dana od 10 do 12 sati te od 18 do 20 sati. No ni to nije sve.

Četvrtkom i petkom u restoranu Kornat te hotelima Almayer i Bastion održavat će se vinske i gastro večeri s poznatim vinarima i chefovima, a pripremamo također jedan poseban gastro sajam humanitarnog karaktera. To je Bakalantura i SIPOzij u koji će biti uključeni restorani iz našeg kvarta te Udruga umirovljenika Poluotok, koja će nam za taj događaj izraditi slastice i kolače, entuzijastično dodaje Gatara, emotivno vezan uz jedan od najljepših dijelova starog grada prošaran perivojima, zelenim površinama i gradskim bedemima s vidikovcem uz pogled na uvalu Jazine.

- Željeli smo iskoristiti ovaj prostor koji je intiman, zabavan i zanimljiv, kako bi na primjeru Adventa pokazali da se na njemu tijekom cijele godine mogu organizirati predstave, jazz koncerti, gastro festivali i razni drugi događajni, poručuje koordinator adventskog sadržaja Kampo KAdventa. 

I to ne bez osnove: sve točke zadarskog Kampa, od Male kapelice, crkve svetog Frane, Gospe od Zdravlja i svetog Ilije, potom multimedijalnog koncertnog prostora Arsenala, Malog arsenala, Trga tri bunara te Morskih orgulja i Pozdrava suncu, jednostavno čine organski prostor prožet poviješću i prirodnim scenskim ambijentom. Za narednu godinu, poručuje Gatara, zato bi valjalo razmisliti o mogućnosti preseljenja cjelokupnog dječjeg programa u stari dio grada kako bi se dobio prirodan protok između dvije adventske točke - Kampo Kaštela kao mjesta okupljanja najmlađih i obitelji te Trga Petra Zoranića s kućicama kao centralne točke Adventa u Zadru.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA