Sport

PERINČIĆ JE PLATIO GLAVOM, A ODGOVORNI?

Najpodliji trik bio je uvjeriti svijet da vrag ne postoji. Kao ni krivac u KK Zadar...

Perinčić je dobio otkaz, ali glavni krivci su nedodirljivi

Ivan Peričić je izvjesio, Pedro se sam objesio lošim, katastrofalnim predstavama momčadi koja je prošle godine, u ne toliko izmijenjenom sastavu, bila osvajač prvenstva i Kupa Krešimira Ćosića.

Perinčić, naravno, nije krivac što je klub doveden u ovu situaciju. U prvom redu, svi su znali kakav je trener Ivan Perinčić - bez velikog iskustva, fin, gospodin, ne bi taj poviknuo na igrača da ga ne povrijedi, a takvi na terenu ne prolaze. Uostalom, lanjska sezona u kojoj je mijenjao povremeno odsutnog Veljka Mršića pokazivala je da on nije taj kalibar. Ivan nije kriv, dao je iskreno sve od sebe i napravio što je mislio da je najbolje napraviti.

No netko je prošle godine doveo Perinčića da bi bio glavni trener ove ili sljedeće sezone. Netko je bio toliko uvjeren da je Perinčić pravo rješenje da je s njim potpisao ni više ni manje nego TROGODIŠNJI ugovor (tko će to platiti?)! Netko je slagao ovu momčad i struku (a Eniju Meštroviću su rekli da su to Ivan Mijolović, Branimir Longin, Željko Žilavec, plus/minus Branko Dukić), dakle ne Perinčić; netko je odobrio dovođenje Pavla Marčinkovića i "zaratio" s dijelom publike, netko je, da se prisjetimo ranijih godina, odlučio ne pregovarati s Danijelom Jusupom, netko je odlučio da Rok Stipčević nije potreban, netko je odlučio platiti odštetu za Darija Drežnjaka. Netko je odlučio dovesti Uroša Lukovića, "mačka u vreći", koji je zadnju ozbiljnu košarku igrao prije dvije godine.

Kao što je vragov najpodliji trik bio uvjeriti svijet da ne postoji, tako je i u Zadru najpodliji trik bio u tome da nitko imenom ne odlučuje i da nije odgovoran.

Mijolović je financijaš, a i otišao je, Žile radi što mu se kaže, Brane je team manager, Branko - neće voditi gradonačelnik o tome računa, Ivan - pogledaj pod Žile, Nadzorni odbor je tek krenuo u novom sastavu. Nema krivih, sve je bilo napravljeno dobro, a ako rezultat nije dobar idemo ispočetka.

Osim Pedra Ivana, izgleda, nema tko visjeti. Ili barem ne bi imao tko da se karte u Gradskom vijeću nisu ispremiješale. Za desetak dana je sjednica Gradskog vijeća, ne bi bilo čudno da još poneka glava bude na pladnju do tada. Barem ako se računa na tri milijuna kuna iz proračuna.

PRIKAŽI KOMENTARE (7)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA