Zadar

GLAVNA SESTRA BOLNICE U SUKOBU S BIVŠIM RAVNATELJEM

Nakić će istinu reći i na sudu ako treba, ali negira tvrdnju Katuše da nije zaslužan za Odjel sestrinstva

Je li dr. Dario Nakić kao tadašnji ravnatelj bolnice izrekao i potpisao opomenu pred otkaz tad odjelnoj sestri Dariji Katuši, pitanje je koje se provlačilo tijekom proteklog tjedna.

Je li dr. Dario Nakić kao tadašnji ravnatelj Opće bolnice Zadar izrekao i potpisao opomenu pred otkaz tada odjelnoj sestri Dariji Katuši, pitanje je koje se provlačilo tijekom proteklog tjedna.

U svom demantiju kao i nedavno objavljenom intervju, glavna sestra bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, magistra sestrinstva Darija Katuša, negira da se išta takvo dogodilo. Katuša je za dr. Nakića s kojim, priznaje ima odavno sukob, rekla da "u iznošenju te svoje energije vrlo teatralan i silno voli publiku". Zato smo i pitali dr. Nakića, koji je daleko poznatija medijska osoba, da se očituje.

Međutim, bivši ravnatelj bolnice i bivši ministar zdravlja, pročelnik interne službe dr. Dario Nakić smatra kako se takve stvari ne rješavaju putem medija. - Ako me pozovu u Ravnateljstvo, na sjednicu Upravnog vijeća ili na sud, ja ću reći istinu, kazao je dr. Nakić.

Radilo se o peticiji koju je potpisalo svih 12 sestara koje su je dokazima optuživali za mobing, uslijed čega je održan sastanak na kojem je pored liječnika gastro odjela, te pravnice bolnice bila i tadašnja glavna sestra Ivana Gusar. Gdje je nestala odluka, to, po prijavi sindikalnog povjerenika Ivana Brale, istražuje Općinsko državno odvjetništvo.

Dr. Nakića smo pitali i da komentira izjavu glavne sestre Katuše kako se "on voli pohvaliti da je zaslužan za otvaranje Odjela za sestrinstvo, a što mu ona, izjavila je, "samo djelomično priznaje".

- Kao pomoćnik tadašnjeg ravnatelja Zvonimira Vrančića, čiju sam imao punu podršku, bio je i tim za osnivanje tog Odjela za sestrinstvo u kojem je bila tadašnja glavna sestra Ivana Gusar. Napravili smo program, organizirali prijemni ispit za koji je bilo veliko zanimanje kandidatkinja i kada smo dobili dopusnicu s radom smo počeli 4. prosinca 2007. godine s voditeljicom Mirom Klarin. U tom su nam pomogli Medicinski fakultet u Osijeku i Medicinski fakultet u Rijeci i ja još jednom zahvaljujem tadašnjim dekanima Aleksandru Včevu i Stipanu Jankoviću, kao i prorektoru Anti Uglešiću te rektoru Damiru Magašu koji su nam otvorili prostor na Sveučilištu u Zadru. Sa svima njima sam ja razgovarao i pregovarao. Odjel sestrinstva je poslije dobio diplomski studij, a moja želja i namjera je da se tamo uspostavi i studij fizikalne terapije. Upravo smo mi u svom programu dali magistrama sestrinstva veće kompetencije i samostalnost za školsku medicinu, palijativnu skrb i patronažu, naravno, bez terapijskog dijela za koji su odgovorni liječnici, podsjetio je dr. Nakić s iznimno dobrim pamćenjem.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (25)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA