SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 9411File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '9411', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Nakon 20 godina Biograd Boat show otvoren s najvišeg državnog postolja - Vijest - 057info - Zadar

Biznis

ZVIJEZDA CEREMONIJALA U MARINI KORNATI

Nakon 20 godina Biograd Boat show otvoren s najvišeg državnog postolja

Prvi put je naš najveći nautički sajam, 21. izdanje Ilirijinog Biograd Boat Show (BBS) otvorila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je očekivano bila glavna zvijezda svečanog ceremonijala.

ZADAR- Prvi put je naš najveći nautički sajam, 21. izdanje Ilirijinog Biograd Boat Show (BBS), otvorila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je očekivano bila glavna zvijezda svečanog ceremonijala u marini Kornati. 

Ali je i jedina u prigodnom govoru istaknula kako nautički turizam potiče i razvoj domaće male brodogradnje zašto joj je jedini htio pljeskati novinar Mladen Gerovac, najbolji poznavatelj nautike i autor projekta patrole Jutarnjeg lista.

U prilog te teze je potvrda koju smo dobili od direktora sajma Milana Šangulina da je prvi put Udruga male hrvatske brodogradnje organizirala se i predstavila na BBS-u. Nažalost sa zadarskog područja samo tri izlagača (Kuštera, Adria nautika te M. Paharda koji je predstavio brodski taxi). I prvi put da je na otvorenju bilo jako vruće te da će sajam do nedjelje pratiti izrazito povoljno vrijeme. I zato nije čudno da je Biograd postao središte hrvatske nautike.

- Ovo je sajam koji se ne propušta. Na njemu se mora biti zbog svega dobrog što se na njemu događa te odlične organizacije, rekao nam je Leo Lemešić, poznati jedriličar i svjetski moreplovac. Iako Split ima svoj sajam, Splićani iz nautike su najbrojniji sudionici biogradskog sajma.

Biograd Boat Show je rekordan po broju izlagača. Na njemu je 360 plovila svake vrste, doznaje se od Šangulina. U sklopu sajma biti će proglašen i „Hrvatski brod godine 2019." Prvi put charter jahti izložen je na jednom mjestu. Šest je svjetskih premijera, samo su neki od podataka koje treba provjeriti na licu mjesta, a sa sajma odnijeti BBB doživljaj, poručio je Šangulin na hrvatskom i engleskom jeziku.

On je podsjetio kako biogradski sajam ima svoje osobitosti: brendiran je sa zabavnim programom i inovacijama, kao što je  Business-to-business koncept koji se prvi put uvodi kao i sportska dvorana,  koja se, prema riječima Šangulina, pokazala pun pogodak.

Predsjednik Uprave Ilirije, Goran Ražnjević istaknuo kako je to pet sajmova u jednom. On je u svom govoru ukazao kako Ilirija, 65-godišnja kompanija živi turizam 365 dana, kako su prvi osnovali hotelsku marinu, te kako je BBS -  sajam hrvatske industrije nautike.

O uspjesima nautičkog turizma govorio je državni tajnik za more Josip Bilaver, dok je njegov kolega iz Ministarstva turizma, Tonči Glavina još jednom je najavio reformu turističkog sustava kojim treba upravljati. Župan Božidar Longin podsjetio je kako je Gaženica proglašena najboljom kruzerskom lukom na svijetu.

U Biogradu je javnost doznala kako je Hrvatska nautička velesila. - Jedna smo od najznačajnijih nautičkih destinacija ne samo na Mediteranu već i na globalnoj razini, objavio je potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević. On je naveo i brojke: flotu od 4.300 plovila, više od 140 luka nautičkog turizma s preko 17.000 vezova i milijun putnika na kruzerima. Prosjek potrošnje nautičkih turista je 126 eura dnevno, a u čarteru 183 eura po danu, istaknuo je Kovačević na otvorenju 21. Biograd Boat Showa i 3. Danima nautike HGK.

Sajam je otvoren do 20. listopada, a što sve na njemu možete vidjeti - pogledajte u fotogaleriji Marka Dimića!

Biograd Boat Show 2019
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA