Biznis

ŠTO OSTAJE U SUDSKOM REGISTRU?

Nakon dvije i pol godine zaključen stečaj nad Ploterom

Dvije i pol godine od otvaranja, na Trgovačkom sudu u Zadru zaključen je stečajni postupak za nekad veliku građevinsku tvrtku Ploter u vlasništvu Slavka Šimovića.

Dvije i pol godine od otvaranja, na Trgovačkom sudu u Zadru zaključen je stečajni postupak za nekad veliku građevinsku tvrtku Ploter u vlasništvu Slavka Šimovića.

Rješenje o zaključenju postupka donijela je u srijedu sutkinja Ana Markač na prijedlog stečajnog upravitelja Branka Morića koji je izvijestio o završetku isplata s popisa završne diobe prihvaćene od strane vjerovnika na ročištu održanom 30. kolovoza. 

Od prodaje nekretnina na Novom Bokanjcu trgovinskom lancu Bakmaz na trećoj javnoj dražbi unovčeno je 1.172.966 kuna. Od zakupnine dijela nekretnina do njihove prodaje ostvarena je zarada od 31.500 kuna, a na račun je sjeo i novac prodaje pokretnina, ostataka građevinskog materijala, opreme i alata, u iznosu od 33.415 kuna. Od potraživanja u stečajnom postupku uspjelo se mirnim putem i bez podizanja tužbi naplatiti iznos od 84.173 kuna. No od prikupljenog novca nije se uspio namiriti niti razlučni vjerovnik Privredna banka Zagreb, kojoj je uplaćen iznos od 867.811 kuna umjesto potraživanih 4,2 milijuna kuna. Kratkih rukava ostali su i bivši radnici čija su se potraživanja za plaće popela preko iznosa od 1,5 milijuna kuna. Isplaćene su samo plaće za otkazni rok. 

Slijedi brisanje Plotera iz sudskog registra, ali i upisivanje stečajne mase iza dužnika i Morića kao stečajnog upravitelja. Razlog - sudski sporovi koji su još uvijek u tijeku.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA