Biznis

U JURJEVIĆEVOJ FIRMI JE BIO FINANCIJSKI DIREKTOR

Nakon samo tri dana Vukašina podnio ostavku na mjesto stečajnog upravitelja Zadarkomerca

Novi problem za suca Tomislava Jurlinu mogla bi biti činjenica da je i Željko Vrkić bio zaposlenik Zadarskomerca, što znači da ovih dana može očekivati novu ostavku...

Samo tri dana nakon imenovanja za stečajnog upravitelja Zadarkomerca Ante Vukašina, dao je ostavku na to mjesto. Trgovački sud imenovao ga je slučajnim odabirom nakon što je prethodni stečajni upravitelj Blaž Savić razriješen zbog nalaza kontrole i nadzora njegovog rada. Stečajnim upraviteljem imenovan je Željko Vrkić, kojemu će raniji stečajni upravitelj Blaž Savić predati svu dokumentaciju u roku od osam dana.

Podneskom od 22. srpnja 2019. Vukašina, inače pomoćnik pročelnika za infrastrukturu i energetiku u Zadarskoj županiji, izvijestio je sud kako ne može biti imenovan za stečajnog upravitelja, jer je u razdoblju od 1990. do 1998. bio zaposlenik stečajnog dužnika. On je u Zadarkomercu, koji je tada bio hrvatski zastupnik Fiatovih automobila (Fiat, Lancia, Alfa Romeo) bio financijski savjetnik i desna ruka vlasnika Ante Jurjevića. Zakon propisuje da bivši zaposlenici ne mogu biti stečajni upravitelji, pa se Vukašina sam izuzeo.

Novi problem za suca Tomislava Jurlinu mogla bi biti činjenica da je i Željko Vrkić bio zaposlenik Zadarskomerca, što znači da ovih dana može očekivati novu ostavku...

Zanimljivo je da je prije četiri mjeseca Vukašina odbio biti stečajni upravitelj i u slučaju stankovačke Ostree. Sutkinji Ardeni Bajlo tada je naveo kako je s nekadašnjim direktorom Nevenom Badurinom bio u prijateljskim i poslovnim odnosima kao financijski savjetnik, te da je i svjedok u kaznenom postupku koji se vodi protiv Badurine i Ostree, što bi njegovu nepristranost mogla dovesti u pitanje. I tada je za novog stečajnog upravitelja imenovan Željko Vrkić.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA