Zadar

SUD PRODULJIO MJERE OPREZA

Napadaču na srpske državljane zabranjena komunikacija sa svjedocima napada

Odvjetništvo je ovu mjeru zatražilo jer oštećenici imaju prebivalište u Srbiji te još uvijek nisu ispitani.

Županijski sud u Zadru produljio je mjere opreza mladićima koji su u rujnu prošle godine napali ili su svjedočili napadu na radnike iz Srbije, koji su radili na demontaži skele s teniskog igrališta na Višnjiku.

Četvorica napadača tada su s leđa prišla dvojici državljana Srbije koji su pokušali ući u zgradu u kojoj su imali smještaj. Zadrani su muškarce počeli udarati nogama a jedan je zapalio i baklju. U bijegu s mjesta događaja baklju su bacili prema njima, te je ona završila pod parkiranim automobilom.

Novom odlukom sud je zabranio napadaču, mlađem punoljetniku, približavanje dvojici napadnutih radnika te osmorici svjedoka, koji su ili sudjelovali u napadu ili su mu samo svjedočili. U slučaju nepridržavanja mjera sud će iste zamijeniti istražnim zatvorom.

Odvjetništvo je ovu mjeru zatražilo jer oštećenici imaju prebivalište u Srbiji te još uvijek nisu ispitani. Srpskom pravosuđu poslana je zamolnica za njihovo ispitivanje. Sutkinja istrage je utvrdila kako nisu ispitani niti pozivani da se ispitaju i presumptivni svjedoci.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA