Zadar

SLUČAJ NA PREKRŠAJNOM SUDU U ZADRU

Napao ravnateljicu vrtića: "Nekić mi je obećao posao za kćer, skratit ću mu nos"

Prekršajni sud u Zadru donio je presudu protiv 71-godišnjaka iz Škabrnje koji je 5. prosinca 2016. godine narušavao javni red i mir u dječjem vrtiću "Radost" u Ulici Bartola Kašića .

Prekršajni sud u Zadru s 375 kuna kaznio je 71-godišnjeg Roka Bilavera zbog narušavanja javnog reda i mira u upravi Dječjeg vrtića "Radost", u zgradi "Peglice" u Ulici Bartola Kašića na Poluotoku.

Mještanin Škabrnje, poznat u javnosti, 5. prosinca 2016. godine uletio je u ured ravnateljice vrtića Marijane Miočić te na istu počeo vikati: 

„Zašto mi nisi zvala za posao kćer kada joj je to obećano od strane pročelnika za školstvo Grada Jose Nekića. Što je već dvije godine zavlačite za posao, znate li vi da ona već dvije godine čisti tuđe stanove i apartmane jer joj vi ne date posao?! Vidjet ćete vi tko sam ja!", navodi se u presudi objavljenoj na e-Oglasnoj.

Nakon što je čula viku, tajnica ravnateljice ušla je u ured i zamolila okrivljenog da napusti zgradu vrtića. Ovo nije prvi put da Bilaver dolazi prijetiti i vikati, ali su ga sada odlučili prijaviti jer su nakon njegovog dolaska ona i njezini djelatnici osjećali stres, navela je na sudu ravnateljica gradskog vrtića. 

Evo njezinog svjedočenja: 

"Oko 10,30 sati u ured je ušao Roko Bilaver, inače otac žene koja je ponekad radila na zamjeni po njihovim vrtićima „Radost" kao spremačica ili servirka, ali posljednje dvije godine je nisu zvali na zamjenu jer dva puta kad su je zvali izjavila je da radi, a oni su onda zvali druge ljude s liste. Prilikom ulaska pitao je može li ući, a ona mu je odgovorila da ima zakazan termin u 10,30 sati. Nastavio je ulaziti vičući na nju zašto ne zove njegovu kćer na zamjenu već tri godine i je li ga zvao „nosonja" Joso Nekić u zadnjih mjesec dana. Ona mu je odgovorila da nije i da Nekić nije dolazio kod njih te da su njegovu kćer zvali, ali im je ona odgovorila da radi. Okrivljenik joj je na to odgovorio „nije", ali je rekao da će zvati, misleći na Nekića, a za kćer je izjavio „a je, di radi, čisti tuđe kuće i stanove". Cijelo to vrijeme okrivljenik je bio bijesan i razgoračenih očiju se naginjao preko stola ravnateljice, a potom ju je pitao tko je radio raspored za dječji vrtić Bokanjac. Naveo je da mu je pročelnik rekao da ga je ona radila. Pitao ju je zna li ona tko je on, da je on zadužio ovaj grad i slično. Miočić mu je rekla da ne može vikati na nju i da će zvati policiju, a on se dodatno nagnuo preko stola i vikao zna li ona tko je on i kako ona njemu može prijetiti da će zvati policiju."

Miočić je tražila od tajnice da zove policiju na što joj je Bilaver rekao „nemoj da ti sad ovo sve razbacam". Ustala se, a tajnica je ušla u ured i rekla okrivljeniku da se ne može tako ponašati te da izađe iz ureda jer će zvati policiju. Sve su čuli i majstori koji su bili pored vrata. Bilaver je nastavio vikati, a na izlasku je poručio „vidjet ćete vi tko sam ja, idem sad kod Jose Nekića, skratit ću mu nos". Nakon toga je nastavio psovati i otišao govoreći da je njegov brat ostavio zdravlje u ovom vrtiću i otišao.

Tajnica je na sudu također navela kako ovo nije prvi put da je okrivljenik dolazio kako bi pitao što mu je sa zapošljavanjem kćeri. Uvijek je bio neugodan, ali ne ovakav, istaknula je dodajući kako nije registrirala nikakve prijetnje okrivljenika prema ravnateljici. 

Prilikom odmjeravanja kazne 71-godišnjaku, Prekršajni sud u Zadru kao olakotnu okolnost uzeo je njegovu dosadašnju nekažnjavanost, dok otegotnih okolnosti nije našao. 

PRIKAŽI KOMENTARE (32)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA