Kultura

RAVANTELJICA RENATA PEROŠ PREZENTIRALA REZULTATE

Narodni muzej je dolazak Dalija platio 561 tisuću kuna, ali je na kraju i dobro zaradio...

Od 1. lipnja do 23. listopada izložbu je vidjelo 16.334 posjetitelja, a prihod od ulaznica, radionica, vodstva i prodaje suvenira bio je 1,07 milijuna kuna

Koliko je Narodni muzej koštala izložba "Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija" u Kneževoj palači i je li se na njoj zaradilo ili izgubilo, zanimalo je županijsku vijećnicu Suzanu Jakovac, koja je pitanje o organizaciji izložbe postavila na prošloj sjednici Županijske skupštine.

- Koliko su plaćeni dolazak, transport, održavanje i pretpostavljam održavanje vlage, temperature u prostorijama, promidžbeni materijal itd. Smatram da je ideja dovođenja svjetskih renomiranih slikara, ne slikara nego općenito umjetnika u Zadar fenomenalna ideja, no s obzirom da se vječito špekulira s time da oporba konstantno ima nešto protiv ravnateljice, neka nam dokaže da su te izložbe stvarno posjećene, donose zaradu i da doprinose kulturnoj promidžbi ovog grada, rekla je Jakovac.

Ravnateljica NMZ-a Renata Peroš dostavila je pisani odgovor, u kojemu je popisala sve rashode i prihode. Od 1. lipnja do 23. listopada izložbu je vidjelo 16.334 posjetitelja, a prihod od ulaznica, radionica, vodstva i prodaje suvenira bio je 1,07 milijuna kuna. Ugovor o suradnji s vlasnikom kolekcije muzej je platio 560.935 kuna, za oglašavanje je potrošeno 86 tisuća, studentski i učenički servis 83 tisuće, grafičke usluge 18 tisuća, transport 16 tisuća, postav, putovanja, noćenja i sl. oko 20 tisuća, odnosno ukupno 782.127,85 kuna. Iz svega proizilazi da je Narodni muzej na Dalijevoj izložbi zaradio 290 tisuća kuna.

Tijekom izložbe cijena ulaznica bila je, ovisno o kategoriji posjetitelja, od 40 do 70 kuna, odnosno 180 kuna za obiteljsku kartu. S kupljenom ulaznicom za izložbu Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija mogla se pogledati i stalna izložba Šest salonskih priča. Popust na ulaznice imali su djeca vrtićke i školske dobi, koji su plaćali 5 i 10 kuna, odgovorila je Peroš.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA