Sport

NOVI PORAZ U ABA LIGI

Nastavlja se rasprodaja ugleda - Zadar pregažen i kod Mege Bemax

Za tjedan dana Zadar u ABA ligi dočekuje Cibonu. Bit će to, po svemu sudeći, zadnja prilika Zadru da u ovom sastavu, a vrlo lako moguće i s ovim trenerom, pokuša doći do pobjede u ABA ligi.

U biblijskom duhu odigrali su košarkaši Zadra još jednu utakmicu ove sezone - nakon pljuski koje su im opalile Budućnost, Cibona i Krka, okrenuli su ponovno obraz i primili još jednu kod Mege Bemax, koja je u trećem kolu ABA lige sasvim zasluženo slavila 98:74.

Protiv bezglavog Zadra i sama inače bezglava Mega (izgubili su glatko od Cedevite i FMP-a u prva dva kola) izgledala je kao troglava hidra. Smiješni Zadar već u prvoj je četvrtini primio 30 koševa, a bilo bi ih i 33 da je priznata domaća trica s istekom sirene. U drugoj četvrtini vratio se isključivo na leđima Bryona Allena i njegove serije trica, ali to nije moglo popuniti rupe u igri ove momčadi. Zadar je u ozbiljnoj krizi ove sezone i već se nude oklade hoće li Ante Nazor na klupi izdržati kraće ili duže od Aleša Pipana prošle godine.


Nakon utakmica u kojima je Fundić (dobio majicu bivšeg kluba na početku utakmice) zasjenio Farra po ulasku, Nazor je u ovu odlučio s obojicom istrčati na parket, uz standardne Junakovića, Allena i Siriščevića. Odmah je krenulo žestoko - Mega Bemax povela je 9:0 a ni James Farr nije razočarao, budući da je već za 2 minute i 20 sekundi dobio dva prekršaja. Nedugo za njim isto radi Fundić, iskorišten je bonus pa domaćini trpaju koš iz slobodnih bacanja. Na visokim pozicijama čast Zadra brane Planinić i Vuković, a domaći igrači bez problema prolaze vanjski blok i poentiraju preko njih dvojice. Sva sreća da Mega u ovim trenucima ima loš šut za 3 poena, inače bi razlika na kraju prve četvrtine bila i u dvije desetice.

Drugu četvrtinu Zadar je zaigrao bolje u obrani, ali u napadu osim donekle šuta za tricu ništa nije štimalo. Forsirani šut za tri, gubitak lopti po cijelom terenu (na kraju ih je bilo 19!), centri opterećeni osobnim pogreškama i nemoć Nazora da bilo što promijeni usmjerili su utakmicu opet prema porazu, nakon što je u 22. minuti Zadar čak i poveo 43:44. Junaković radi nesportski prekršaj, Fundić i Siriščević gube po jednu loptu i Mega odlazi na devet razlike 56:47) u 25. minuti.

U posljednjoj dionici Zadar u jednom trenutku još uvijek "drži" -9 (76:67), no to vrlo brzo ide na 15 i više razlike. Ozbiljno je zaprijetila i stotka, ali domaćinima više nije bilo bitno nabijanje razlike.

Jedini raspoložen u zadarskoj momčadi bio je Allen s 24 postignuta pogotka. Siriščevićev šut za tricu (1-6) nije ni blizu na tragu onoga kojega pokazuje na treninzima, Junaković je imao "junački" šut 2-11, a nesretni Farr opet nije stigao pokazati što zna, jer mu je za pet osobnih trebalo svega 9 minuta igre.

- Bilo je razdoblja igre kada smo parirali, nismo iskoristili prvo poluvrijeme, promašili smo zicere kad smo trebali ući u kontrolu susreta. Dogodila se totalna dominacija mlade momčadi, kad ih je krenuo šut napravili su prednost. Nismo bili dovoljno karakterni da ne odu na veću razliku, rekao je Nazor nakon susreta.

Za tjedan dana Zadar u ABA ligi dočekuje Cibonu. Bit će to, po svemu sudeći, zadnja prilika Zadru da u ovom sastavu, a vrlo lako moguće i s ovim trenerom, pokuša doći do pobjede u ABA ligi.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (16)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA