SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713996000 AND gallery_id = 9514File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713996000, '9514', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Nastup profesora Glazbene škole B. Berse za peticu - Vijest - 057info - Zadar

Kultura

ZADRU ZA DAR

Nastup profesora Glazbene škole B. Berse za peticu

Zadru na dar, profesori Glazbene škole Blagoje Bersa sinoć su priredili odličnu glazbenu večer koja je započela i završila plesom.

ZADAR- Zadru na dar, profesori Glazbene škole Blagoje Bersa sinoć su priredili odličnu glazbenu večer koja je započela i završila plesom.

U ime cijele škole, ravnateljica Branka Višić Karavida darovala je buket cvijeća Sanji Petrovski, plesnoj pedagoginji koja je zaslužno dobila Nagradu Grada Zadra. Ne bojte se, ja neću večaras plesati, rekla je Sanja u zahvali za znak pažnje svojih kolega. Zato su polaznice Odjela klasničnog balate, po koerografiji Sanje Petrovske razgalili publiku Valcerom cvijeća uz četveroručnu pratnju na klaviru Martine Stipčević Petani i Zrinke Tomašić.

Publika je sinoć više puta skandirala u  prepunoj Svečanoj sveučilišnoj dvorani te su kao i prijašnjih godina na poklon vraćali Ivana Štorića, koji se prometnu u pijanističku zvijezdu škole. Jednostavno, profesori koji su se odlučili za javni nastup pred svojim učenicima, njihovim roditeljima i ostalim poklonicima glazbe, kreirali su istinski glazbeni doživlja. Izbor programa i izvedba gitarista, trubača, flaustistice, klarinetista, najviše pijaniste te jedine iz Odjela gudača - Lidije Ledinić na violončelu - bili su za čistu peticu.

Ali kada pohvala dođe od 9-godišnjakinje, učenice flaute, kojoj je to bio prvi dolazak na takav koncert, onda je to najbolja potvrda da je Glazbena škole Blagoje Bersa žarište glazbena kulture u Gradu.

Za Dar koncert profesora GŠ Blagoje Bersa
Foto: 057info (Marko Dimić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA