Sport

SPREMNI I BEZ KAPETANA

Nazor uoči Cibone: Bit će to najveći derbi s nepoznanicama

U sklopu 2. kola HT Premijer lige momčad Zadra putuje u Zagreb gdje ih dočekuje Cibona.

U sklopu 2. kola HT Premijer lige momčad Zadra putuje u Zagreb gdje ih u srijedu u 18 sati u Draženovom domu dočekuje Cibona.

Igrač Zadra Ivan Siriščević ističe kako je Cibona uvijek neugodan protivnik.

- Ove godine imaju dobru momčad i sigurno su im ciljevi najviši. Idemo gore spremni i možemo se nadati pobjedi ako odigramo kako znamo. Ove godine ima dosta dobrih momčadi u prvenstvu, svi su se dobro pojačali, a uz to igra se trokružno tako da ima puno utakmica. Mi moramo ići korak po korak, gledati sebe i kako unaprijediti našu igru, a s tim će doći i pobjede. Nadam se da ćemo biti na visokom nivou i pobijediti u Zagrebu, najavio je Siriščević.

Trener Ante Nazor najavljuje utakmicu koja će opravdati naziv najvećeg derbija hrvatske košarke.

- Mislim da će igra koju ćemo sutra prezentirati biti dostojna tog imena s obje strane. Bit će to otvorena utakmica s nizom nepoznanica jer se obje ekipe još uigravaju. Ono što sigurno ne smije biti nepoznanica je intenzitet i direktni match up igrača, kako u obrani tako i u napadu. Utakmica će biti dosta izjednačena, a onaj koji bude više želio pobjedu, to će se očitovati u defenzivnom trkačkom i skakačkom dijelu. Momčad Cibone izuzetno respektiram, složili su dobar roster. Kostur domaćih igrača je ostao i doveli su kvalitetne strane igrače. Dodatnim naporom trebamo ući u Draženov dom i tražiti svoju šansu, ističe Nazor.

Momčad će u Zagrebu igrati bez svog kapetana Ive Ivanova.

- To nam je veliki hendikep, ali otvorili smo hrvatsko prvenstvo bez njega i pokazali dobru predstavu protiv Škrljeva. Na tragu toga, a uz korekciju obrane s kojom nikako nisam zadovoljan, smatram da ćemo dodatnim naporom i timskom igrom pokriti taj nedostatak koji je evidentan, što smo vidjeli na posljednjoj utakmici koja je krenula u pogrešnom smjeru nakon njegove ozljede. Ova situacija će otvoriti prostor drugim igračima i jedino uz zajedništvo možemo taj nedostatak anulirati, poručuje trener Zadra dodajući kako brz tempo i mali vremenski razmak između utakmica ne smiju uzimati kao alibi jer je tako i ostalim momčadima.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA