Zadar

IZBORILA NASTUP NA MEĐUNARODNOM NATJECANJU

Nazorovka Julija 2. u državi u debati na njemačkom jeziku

Julija je oduševila stručni žiri debate i ostvarila izvrsno drugo mjesto, te će zajedno s Rene Neuberg (1. gimnazija Varaždin) predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju "Jugend debattiert" koje bi se u rujnu trebalo održati uživo u Pragu

Učenica Gimnazije Vladimira Nazora Julija Stefanović sudjelovala je jučer uz još tri finalista s područja Republike Hrvatske u finalu državne debate na njemačkom jeziku. Učenici su debatirali na temu: "Treba li cjepivo protiv korone postati obvezno u trenutku kada to bude moguće?". Julija je oduševila stručni žiri debate i ostvarila izvrsno drugo mjesto, te će zajedno s Rene Neuberg (1. gimnazija Varaždin) predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju "Jugend debattiert" koje bi se u rujnu trebalo održati uživo u Pragu.

Na Državnom natjecanju Jugend debattiert koje je održano online 14. travnja 2021. povjerenstvo je od 24 učenika odabralo 8 kandidata, a među njima bili su Julija i njezin kolega iz "Nazora" Lovre Opačak, čime su ostvarili sudjelovanje u polufinalu debate. Polufinale je održano online 3. svibnja 2021., a tema je bila "Uvođenje obveznog glasovanja".

Julija i njezina mentorica prof. Ana Bjeliš zahvalili su bivšem učeniku, sada uspješnom studentu Medicinskog fakulteta u Zagrebu Filipu Stevanji, koje je pomogao svojim savjetima i podacima o cijepljenju s medicinskog stajališta. Također zahvaljuju prof. Marti Kinda koja je pomogla svojim savjetima vezano uz pravila debate.

- Čestitke Juliji i Lovri na izvrsnom uspjehu, odličnoj borbi i prezentaciji naše škole kao „novog debatnog centra" kako su nas organizatori ovog međunarodnog projekta prozvali, poručuju iz Gimnazije Vladimira Nazora.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA