SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1711666800 AND gallery_id = 10602File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1711666800, '10602', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Ne Relji ostalo neuređeno dvorište koje čeka gradnju Prirodoslovno-grafičke škole - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

FOTO: UZ ZGRADU CENTRA ZA KREATIVNE INDUSTRIJE

Ne Relji ostalo neuređeno dvorište koje čeka gradnju Prirodoslovno-grafičke škole

Završetkom zgrade Centra za kreativne industrije uz pomoć EU milijuna, ostala je praznina nekadašnjeg dvorišta škole, pa auto škole, odnosno neuređen okoliš na Relji.

Završetkom zgrade Centra za kreativne industrije uz pomoć EU milijuna, ostala je praznina nekadašnjeg dvorišta škole, pa auto škole, odnosno neuređen okoliš na Relji. On je sređen samo uz novu zgradu koja bi se idućih mjeseci trebala useliti i postati sjedište županijske ustanove INOVacija.

Zamjenik pročelnice Ureda župana, Ante Župan, prenio nam je informaciju o tome kako će se taj prostor ipak malo urediti. Malo više nema smisla jer se očekuje da će se tamo, kako je planirano, graditi nova školska zgrada, doznajemo od Župana.

Zapravo se nova zgrada Prirodoslovno grafičke škole trebala prva izgraditi jer je planirana kao objekt A koji bi bio spojen s Centrom u novi Medijski centar. Dok je Centar za kreativne industriju prošao na natječaju za europsko sufinanciranje, škola je ispala iz programa i finacijskog ciklusa.

Pripreme za gradnju te škole, koja se nalazi u gimnazijskoj zgradi u Parku Vladimira Nazora, počele su prije sedam godina. Škola ima građevinsku dozvolu koju je ravnatelj Tomislav Grbin već morao produžiti. On je produžio i svoj odlazak u mirovinu za ovu školsku godinu. A hoće li uspjeti osigurati financiranje izgradnje škole, nije baš siguran iako ima dva zadarska aduta na mjestima gdje se odlučuje što će se u novom ciklusu financirati iz EU fondova.

Nakon završetka Tehničke škole, što je bila zadarska drama u tri čina, u Zadru se nije dogodila niti jedna nova građevina srednjih škola.

Samo je Prirodoslovno grafička škola u niskom startu već dvije godine, a preseljenje Škole za primijenjenu umjetnost na prostor gradskog rugla u što se pretvorio prostor radionica TŠC-a, još više ima neizvjesnu budućnost.

 

Dvorište Centra za kreativne industrije
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA