Zadar

PUPIĆ BAKRAČ O SPORNOJ PROVJERI VJEĆNIKA

Nemam ja hadzeovsku savjest nego svoju osobnu i zato se borim protiv bahatosti vlasti

Nakon što mi je zaprječen ulaz na sjednicu županijske skupštine zatražio sam od osoba koje su to naložile i provodile ovlaštenje i zakonsku osnovu po kojoj to rade.

Nakon što mi je zaprječen ulaz na sjednicu županijske skupštine zatražio sam od osoba koje su to naložile i provodile ovlaštenje i zakonsku osnovu po kojoj to rade.

Nakon mog zahtjeva na ulazu se pojavila Milena Ikić koja je bahato i arogantno zaposleniku županije u ruke turnula papir da mi pokaže tzv ovlaštenje, (dostavljam u prilogu Priopćenja). Ne znam kako Milena Ikić umjesto bahatosti i arogancije ne pokazuje sram budući je po struci pravnic. Ustvari znam, jer je besramna.

Takozvano ovlaštenje ne poziva se niti na jedan Zakon što znači da uopće nema zakonske osnove. Kao podloga za izdavanje Ovlaštenja navodi se nekakva odluka koja također nema zakonsku osnovu a nabrajanjem onih na koje se ta odluka odnosi vidljivo je da to nisu vijećnici izabrani na izborima.

Dakle nekakvom odlukom bez zakonske osnove koja se čak i ne odnosi na mene kao vijećnika ovlastilo se nekog tamo da mi uskraćuje zajamčena Ustavna prava, prava iz Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj ) samoupravi, prava iz Zakona o zaštiti prava pacjenata... Niti jedna odluka nije iznad Ustava i Zakona i svaka odluka mora imati zakonsko uporište.

Još gore ako uopće može biti gore prilikom pokušaja ulaska na sjednicu Gradskog vijeća nasilno su me zaustavile osobe odbivši mi pokazati bilokakvo ovlaštenje, predstaviti se, reči po kojem zakonu postupaju. Dakle niz osoba u Gradskoj i Županijskoj upravi sudjeluje u protuzakonitim aktivnostima i ustraju u počinjenju kaznenih djela. U svemu tome štiti ih policija koja ignorira prijave na protuzakonito i nasilno ponašanje niza osoba.

Koliko su svi oni svjesni da je sve to što čine protuzakonito najbolje svjedoči izjava Jose Nekića (snimljena) na ulazu u sjednicu županijske skupštine kako naša savjest mora biti iznad Ustava i Zakona.

U prijevodu njihova hdzeovska savjest koja se odnosi na naputke po stranačkoj liniji je iznad Ustava i Zakona. Samo što ja nemam hdzeovsku savjest nego svoju osobnu a ona mi nalaže da se borim za poštivanje ljudskih prava i temeljnih sloboda kao prirodnog prava svakog čovjeka a koji su, hvala Bogu u Republici Hrvatskoj zagarantirani Ustavom i Zakonima. Kad zavlada bezakonje započinje... povijest je već mnogo puta pokazala što.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač

PRIKAŽI KOMENTARE (11)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA