Zadar

UPOZORNJE IZ MOSTA

Nemilosrdna devastacija priobalja Sukošana- kako to?

Sukošanska obala nemilosrdno se devastira, priopćeno je iz MOSTA Sukošana

Sukošanska obala nemilosrdno se devastira, priopćeno je iz MOSTA Sukošana:

Privatni investitori, a što je osobito očito posljednjih nekoliko godina, nemilice devastiraju sukošansku obalu. Budući da se to događa uz blagoslov lokalne vlasti, Sukošancima je preostalo samo da tome nijemo svjedoče.

Najnoviji primjer je nasipavanje pomorskog dobra na predjelu Punte. Ovoj devastaciji je svrha osigurati plažu za vlasnike luksuznih apartmana koji su nikli sramotno (kako to, kako to?) blizu mora. To je bilo moguće nakon promjene GUP-a. On je u samo nekoliko zadnjih godina mijenjan tek tri (3) puta. Vjerojatno bi se mijenjao i više da je bilo više interesa privatnih investitora. Međutim, ovdje se ne radi o promjenama zbog pokretanja proizvodnje. Bože sačuvaj!

Sukošanski GUP se mijenja da bi odabrani uživali. Dokazano je da je najbolja uživancija ona na privatnim plažama. Zato nije rijetkost da se s površina koje su vlasnici apartmana uredili na pomorskom dobru tjeraju ostali kupači. To se ne događa samo strancima, nego to doživljavaju i brojni Sukošanci.

Stoga pozivamo institucije da izađu na teren i odrade svoj posao. Općinsku vlast podsjećamo da konačno počne raditi u interesu svojih građana koji su ih izabrali, a ne da budu sluge pojedinaca i interesnih skupina.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA