Zabava

NAJAVLJEN I PRVI LJETNI KARNEVAL

Ni nevrijeme ni kvar na katamaranu nisu zaustavili feštu na Silbi

Na otoku Silba, proteklog se vikenda feštalo „po silbenski", uz veliku feštu od maškara koja je odolijevala i nezamislivim situacijama!

Na otoku Silba, proteklog se vikenda feštalo „po silbenski", uz veliku feštu od maškara koja je odolijevala i nezamislivim situacijama! 

Subotnje je karnevalsko ludilo započelo kvarom katamarana „Princ Zadra" koji je u 14 sati isplovio iz zadarske gradske luke prema Silbi, a uz turiste koji su se uputili na Silbu, prevozio je i ključ za meštra karnevala. 

- Najprije sam pomislio da je riječ o karnevalskoj fori ili bodulskom dišpetu, a mediji su nas zvali s upitom je li to grom pogodio katamaran Princ Zadra. Istina je bila da se Princ Zadra na pola puta do Silbe zbog kvara morao okrenuti i vratiti za Zadar, a naši gosti koju su putovali na Silbu kako bi se pridružili fešti od maškara i ključ kojeg smo trebali predati meštru karnevala su kasnili, ali ipak stigli. Ekipa iz Miatoursa nas je spasila da nam karneval ne propadne i poslala nam pomoć - za potrebe karnevala, stigao nam je zamjenski brod, otkrio nam je Kristijan Lopac, organizator karnevala i predsjednik TZ mjesta Silba. 

Nevrijeme na Silbi se nastavilo, pa tako nije održan Zmaškirani turnir u boćanju, ali uz sve nepogode, karnevalska fešta se nastavila uz glavnu feštu u caffe baru „Turist" Margita Žunića. U karnevalskoj povorci Silbenskih maškara, koje se oslanjaju na stoljetnu tradiciju održavanja karnevala na ovom otoku, uključili su se i stari i mladi s otoka, ali i turisti, koji su odličnu zabavu potražili - i pronašli na Silbi. Franziska, Njemica koja je zafeštala na Silbi, nije krila pozitivne dojmove: „Nisam očekivala da jedan tako mali otok moze napraviti takvu super feštu! Oduševljena sam! Dogodine dovodimo još više prijatelja, koji žive u Berlinu!". „Bravo za organizatore, ali i za odlične maske! Ovakvu toplinu, iskreno veselje ne možete osjetiti ni na najvećim feštama kod nas u Kelnu", komentirao je Christian. Silbenske maškare su iznjedrile i pobjednike s naj maskama, pa su tako u Malim maškarama pobijedili Sara Vukušić, Val Penda i Marija Jurić

U silbenskom „Plesu naranči" u kojem su gosti plesali vesele plesove, uz obavezu da drže naranču između čela, u finalu su bili - Team Dišpeti: Dijana Klanac i Igor Supičić i Team Gušti kojeg je predvodila Alma Kruško. U kategoriji najbolje grupne maske, pobjedu su odnijeli obitelj Vukušić kao Addams Family. Pobjedničku nagradu za najbolju masku odnijela je maska Kraljica mora, Marije Lukin. 

„Dogodine ćemo nadmaštati ovaj karneval, idemo još veće, idemo još jače i zabavnije, idemo dišpetnije, bit će još luđe", zaključno je komentirao Kristijan Lopac uz najavu da ove godine Silba po prvi put priprema i ljetni karneval! 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA