Sport

NASTAVAK SERIJE U ABA LIGI

Nije pomogao ni Dominik Mavra - Zadar poražen i sedmi put zaredom

Ni dolazak Dominika Mavre nije pomogao pa je Mornar pobijedio rezultatom 95:86.

Nastavljen je niz poraza Zadra u ABA ligi - ni dolazak Dominika Mavre nije pomogao pa je Mornar pobijedio rezultatom 95:86.

Zadar je u Baru krenuo s petorkom bez Mavre, ali Siriščevića, koji još nije zaliječio svoj trn u peti. Iako je nakon tri i pol minute Zadar imao dobrih 6:6, Jusup vadi Junakovića i daje Mavri prve sekunde u zadarskom (seniorskom) dresu. Nije to loše izgledalo ni prije ni poslije, Fundić je Zadar doveo u vodstvo 9:10, Mavra i Vuković uspjeli su postići i po tricu, ali je Mornar zadržao blagu prednost do kraja četvrtine - 19:17. Treba reći da je Jusup i dosta rotirao igrače u prvih deset minuta, pa na parket nisu izlazili samo Planinić i Uljarević.

U drugoj četvrtini obrane su pale, a košarka postala dosta lepršavija s obje strane. Mornar se prvi odlijepio na pet poena razlike, ali se Zadar vratio te tricom Allena i pogotkom Vukovića došao u vodstvo 24:25. Riječanin je bio najraspoloženiji pojedinac u zadarskom dresu, ubacio je tricu za izjednačenje 40:40, ali ga Jusup zbog osobnih pogrešaka vadi na klupu. DO kraja poluvremena Mornar je zadržao vodstvo (49:46), ali je Zadar odavao dojam momčadi koja bi napokon mogla do pobjede u ABA ligi.

Nažalost, Crnogorci su puno bolje ušli u treću četvrtinu, u kojoj je Zadar dvije minute bio bez koša, dok visoki Keller nije ubacio jednu tricu iz očaja. Osladilo mu se, pokušao je još jednom i opet uspio. No protiv jednog ovakvog protivnika ne može te izvaditi centar s tricama, kako je ostatak momčadi bio ispod razine, a i Keller je počeo promašivati, razlika je brzo došla na preko 10 poena (65:52). Ponovno se Zadar digao uz seriju 8:2 (dvije trice Junakovića), a zahvaljujući preporođenom Šibenčaninu, motiviranom dolaskom novog igrača na njegovoj poziciji, u posljednju četvrtinu išlo se s rezultatom 76:70.

Valja ovdje prvi put spomenuti i Allena - inače najbolji igrač Zadra u prve je tri četvrtine imao katastrofalni šut 1-10, i da je samo pola njegovih šuteva ušlo u koš, Zadar bi imao lijepu prednost. Lošim vođenjem upropastio je i prvi zadarski napad u posljednjoj četvrtini, pogodio jedno od va bacanja u sljedećem napadu, pa promašio i nerezonsku tricu... Sve dobro što su mu suigrači donosili, ove je večeri upropastio. Bez njega i ozlijeđenog Siriščevića Jusup nije mogao protiv široke klupe Mornara, te su domaćini mirno priveli utakmicu kraju.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA