Kultura

KNJIŽNICA U BIOGRADU

Nikola Horvat predstavlja Teslin priručnik za hodače

Gradska knjižnica Biograd na Moru i Nikola Horvat vas pozivaju na multimedijalno predavanje i promociju knjige "Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače / 104 dana na Croatian Long Distance Trailu / 2200 km od Iloka do Prevlake".

Gradska knjižnica Biograd na Moru i Nikola Horvat poziva na multimedijalno predavanje i promociju knjige "Upoznaj Hrvatsku osobno, Teslin priručnik za hodače / 104 dana na Croatian Long Distance Trailu / 2200 km od Iloka do Prevlake".

Autor je Nikola Horvat koji ističe kako se ne radi o pričama s  njegove avanture po Hrvatskoj.

"Ovoga puta ću preskočiti priču jer smatram da cijelokupni dojam mora odležati. Bilo je koejkakvih pizdarija dok sam hodao, a sukladno prostoru kroz koji sam se kretao. Otvorite dnevne novine i shvatit će te da je Hrvat zajeban svat. Unatoč najboljim namjerama s kojima sam krenuo našlo se pacijenata koji su minirali svaki napor i svu ljubav involviranih ljudi, bili oni bliski Udruzi i meni ili bili oni lešinari koji su samo čekali nevolju pa da malo bace gnoja po putu. Kao što rekoh, Hrvat je često ćudljiv, jalan, banalan, no onda pak s druge strane tu je velik broj pozitivaca koji su jedini i zaslužili da se o njima piše i govori. I upravo jer trenutno ne mogu napraviti objektivnu distinkciju o čemu pisati i kako dočarati čitateljima avanturu po Hrvatskoj, a da je ne zagadim ljudskim otpadom, odlučio sam se pisati isključivo priručnik.

Dakle, u ovaj sam priručnik ubacio sve znanje koje imam vezano uz hodanje, tako da knjiga neće biti rezervirana za CLDT hodače, štoviše. Tko se god odluči na El Camino, PCT, AT, Via Dinaricu, Te Araroa ili neku nedefiniranu pješačku rutu ovaj će mu priručnik biti od velike koristi da posloži informacije u svojoj glavi., napisao je među ostalim autor knjige  na svojoj stranici.

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak, 14. siječnja, u 18 sati.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA