Zadar

PRIPREME ZA ADVENT - U UTORAK NATJEČAJ

Ništa od zadarskih kućica: Tržnica ih je unajmila u Karlovcu

Umjesto Grada Zadra, drvene kućice za Advent ove je godine unajmila Tržnica, a iz gradskog proračuna je osiguran novac.

ZADAR- Umjesto Grada Zadra, drvene kućice za Advent ove je godine unajmila Tržnica, a iz gradskog proračuna je osiguran novac.

Istina, plan javne nabave je bio 170 tisuća kuna, bez PDV-a. Tržnica je, doznajemo od direktora Tomislava Letinića provela natječaj na kojem je najpovoljnija bila Kurija iz Karlovca s ponudom od 190 tisuća kuna.
Uoči Dana Grada, kada počinje program Adventa, dopremit će se 25 kućica koje će biti nove, veće za dva do tri kvadrata s terasom te više struje. U utorak će se objaviti natječaj za njihov najam. Grad Zadar je lani morao unajmiti 22 kućice za 200 tisuća kuna bez PDV-a. Tvrtka koja je bila povoljnija za 50-tak tisuća kuna, odustala je od posla s Gradom Zadrom. Potom su gradske vlasti, kao nositelji organizacije Adventa i sličnih događanja, odlučili se za vlastite kućice. Društvo arhitekta Zadra provelo je natječaj. U svibnju su izabrali najbolja idejna rješenja i nakon toga se više ništa nije dogodilo. Od prvonagrađenog nije dobiven trošak i nacrt prototipa, tako da je takav način izrade gradskih kućica završio u jeseni u kojoj se trebalo snaći.

Opet najam kućica. Ali da to ne bude neuspjeh gradske politike, taj se posao prebacio na gradsko trgovačko društvo Tržnica po kojim će u konačnici biti i vlastite kućice. Ako se ne izrade zadarske, onda će Tržnica kupiti karlovačke, jer je očito da se u tom gradu i oko njega bave tim biznisom.

I ove će se godine Advent u Zadru održavati na Trgu Petra Zoranića uz dodatak na Trgu pet bunara gdje će biti šator gospodarske komore s Našim malim guštima. Za program je zadužena TZ Grada Zadra a kako doznajemo njega će i ove godine servirati marketinška agencija iz Zagreba preko koje je u Zadru na udarnim događanjima nastupao Ivan Zak. Između je Grad Zadar dobio turističku nagradu Večernjeg lista.

Dakle,  u Zadru sveisto kao lani samo što se još nije jesano definirao Advent - kao turistička ponuda, zabava za domaće ili malo živosti na Polutoku.

PRIKAŽI KOMENTARE (3)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA