Zadar

LOŠ IMIDŽ ZA ZADARSKI TURIZAM - SLUČAJ DVA

Njemački turisti u strahu od taksista nakon što su platili 65 eura od aerodroma do Bilog briga

Nakon nedavne objave o taksi vožnji od 500 kuna iz Zračne luke do Zadra, jutros nam se javio građanin koji se već 10 godina bavi iznajmljivanjem apartmana - uredno i legalno.

Nakon nedavne objave o taksi vožnji od 500 kuna iz Zračne luke do Zadra, jutros nam se javio građanin koji se već 10 godina bavi iznajmljivanjem apartmana - uredno i legalno. Sinoć su njegovi gosti, stariji par iz Njemačke, doživjeli pravu traumu od cijene taksija s kojim su se dovezli iz Zračne luke do Bilog briga za - nevjerojatnih 65 eura. 

- Ja sam ih dočekao vidjevši kako im je taksist na brzinu izbacio kufere iz auta i otišao prije nego sam stigao do njih. Objasnili su mi kako im je vozač rekao da mu se pokvario taksimetar. Nakon tog prvog šoka, odvezao sam ih do Grada i rekao im da će ih taksi po povratku koštati najviše pet, šest eura. Oko 1 sat noćas probudio me jedan poznati taksist i rekao kako dvoje Nijemaca traži moj apartman. Došao sam po njih, dovezao ih do apartmana jer su oni krenuli pješke po karti u strahu da ih opet na opljačka neki drugi taksist, ispričao nam je Zadranin slučaj poznate racionalnosti gostiju iz Njemačke koji se smatraju našim najboljim turistima.

Nije to prvi takav slučaj kojeg su s preskupim taksijem imali gosti našeg sugovornika. On često ode po njih u Zračnu luku. To što se tamo događa kada izađu putnici iz aviona je horor. Ima li koga da to zaustavi, uvede reda?

- Slika o Zadru u kojoj moja obitelj živi 200 godina postala je strašna, a ja se osjećam nemoćno i bijesan sam na to što se događa, kazao nam je građanin Zadra u punom smislu te riječi.

Zadar je od prije dvije godine doživio okupaciju taksista, što Ubera, što Cammeo taksi, a uz domaće taskiste, od lani stižu taksi vozači iz kontinenta kako bi pokupili svoj dio kolača. Odluka o taksi prijevozu koju je donio Grad Zadar ništa ne rješava osim što komunalni redari moraju kontrolirati jesu li im vozila uredna i čista.

Za ovake situacije prevare, gosti i domaći morali bi zvati policiju i carinu, doznajemo iz upućenog izvora o nadležnosti koja se isprepleću po našem modelu općeg nereda. A što je s inspekcijom cestovnog prometa? Kao svaka državna služba krije se iz centralizacije. Na stranici Ministarstva prometa otkrili smo da je za zadarsko područje nadležan viši inspektor Marko Marinović. Ispod je broj Ministarstva u kojem nam je ljubazna službenica dala službeni broj mobitela inspektora Marinovića koji se javio na naš četvrti poziv jer je na godišnjem odmoru.

- Neka se napravi prijava i pošalje na Ministarstvo, kazao nam je na naš upit, smatrajući da pored službe za odnose s javnošću u Ministarstvu prometa, on nije obavezan objašnjavati proceduru. Na naš upit koliko je inspektora na zadarskom području, viši inspektor nam je rekao da ih ima 30 za cijelu Hrvatsku. Pa ako kome zatreba - službeni broj je 099 805 39 69, a adresa Ulica Dalmatinskog sabora 6, poštanski pretinac 217. Postoji i broj faxa.

PRIKAŽI KOMENTARE (34)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA