Sport

OTVARA SE PROSTOR ZA PRIJAVU SPORTSKE UDRUGE

NK Zadar se gasi, HNK Zadar igrat će u Županijskoj ligi

Novi HNK Zadar teoretski bi mogao zaigrati odmah u Trećoj HNL, ali se radi o dosta kompliciranoj proceduri, pa je realnija mogućnost igranje četvrtog ranga

NK Zadar dd, kao sportsko dioničko društvo, sljedeće sezone neće nastupati u Drugoj HNL, za koju nije dobio licencu, ali po svemu sudeći ni u Trećoj ni bilo kojoj drugoj ligi. S obzirom da je klub u blokadi, koja još nije završila stečajem samo zbog odgode pokretanja svih stečajnih postupaka u Hrvatskoj, izvjesno je da će se klub u natjecateljskom smislu ugasiti, dok će zadarski nogomet u sljedećoj sezoni predstavljati HNK Zadar. Iza NK Zadar ostat će vjerojatno stečajni postupak u kojemu će se vjerovnici pokušavati namiriti od imovine. Neće imati puno toga za razdijeliti...

Damir Knežević, direktor prvog a predsjednik drugog, kaže kako nema naznaka da će se pojaviti investitor koji bi NK Zadar s.d.d. izvukao iz blokade, pa se već uvelike radi na tome da se za natjecanja prijavi HNK Zadar. U ovu sportsku udrugu prešli su treneri, većina polaznika Škole nogometa, a uskoro bi mogli i seniori.

- Napravili smo sve da prvenstveno našim mladim uzrastima, a potom i seniorima, omogućimo igranje natjecanja u sljedećoj sezoni. U razgovorima smo s predstavnicima županijskog i regionalnog saveza i radimo na tome da osiguramo mjesto za HNK Zadar u slučaju da se ne pronađe rješenje za sanaciju sportskog dioničkog društva. Prema našim kontaktima s većinskim vlasnikom i eventualnim sponzorima, to je realna opcija, kaže Knežević.

Novi HNK Zadar teoretski bi mogao zaigrati odmah u Trećoj HNL, ali se radi o dosta kompliciranoj proceduri, pa je realnija mogućnost igranje četvrtog ranga, odnosno Prve županijske lige. Na sličan način Škarbnji je prošle godine omogućeno izbjegavanje posljednjeg ranga, Druge županijske lige, pa je jasno da bi se i Zadru izašlo ususret.

- Naša jedina mogućnost je imati stabilan klub, koji će moći podmirivati obveze za putovanja, zaposlenike i službene osobe. To možemo samo ako krenemo na zdravim osnovama, odnosno sa HNK Zadar, kaže Knežević.

PRIKAŽI KOMENTARE (39)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA