Sport

DOBRE VIJESTI STIŽU IZ KLUBA

Novi Amerikanac u igri: Bryon Allen službeno je branič Zadrana

Bryon Allen novi je branič KK Zadra. Novo zvučno pojačanje će uz Ivu Ivanova, Ivana Siriščevića, Jamesa Farra, Karla Uljarevića i Jana Palokaja od ove sezone braniti zadarske boje u sklopu HT Premijer i ABA lige.

Bryon Allen novi je branič KK Zadra. Novo zvučno pojačanje će uz Ivu Ivanova, Ivana Siriščevića, Jamesa Farra, Karla Uljarevića i Jana Palokaja od ove sezone braniti zadarske boje u sklopu HT Premijer i ABA lige. 

Riječ je o 27-godišnjem Amerikancu porijeklom iz Upper Marlbora, Marylland (USA), piše KK Zadar na službenim stranicama.

191 cm visoki Allen podjednako se dobro snalazi na poziciji playmakera, kao i klasičnog beka. Prvi ozbiljniji košarkaški put započeo je, poput većine američkih igrača, na sveučilištu, točnije u George Mason Patriotsima natjecavši se od 2010. - 2014. u sklopu NCAA lige.

Po završetku koledža, iste godine okušao se i na NBA draftu, nažalost bez uspjeha. Poljska Wikana Start S.A. Lublin iskoristila je trenutak i dovela Bryona u svoje redove gdje je otpočetka imao ključnu ulogu, nastupivši od 30 utakmica u svih 30 kao startni branič.

Tada 22-godišnji Allen znao je iskoristiti ukazano mu povjerenje i u sezoni 14./15. bio je na prosjeku od 19.2 poena, 4.3 asistencije i 1.2 ukradene lopte po utakmici. Nakon Poljske preselio je u Italiju gdje je nastupao za Roseto Sharkse u sklopu respektabilne A2 talijanske lige.

Upravo nakon sezone 15./16. u Roseto Sharksima uspio je zainteresirati i veće europske klubove te je iz godine u godinu napredovao i krenuo putem jačih liga. Tako je 16./17. branio boje češkog ČEZ Nymburka i s momčadi uzeo naslov prvaka domaćeg prvenstva kao i tamošnjeg Kupa. Nakon uspješne sezone u Češkoj preselio je u njemački EWE Baskets Oldenburg, čiji je član bio do prosinca 2017. kada je raskinuo suradnju s Nijemcima.

Par dana kasnije postao je članom jake turske Pinar Karşıyake, odakle se na koncu sezone vratio u Italiju, ali ovoga puta u košarkašku Seria A ligu, gdje je nastupao i branio boje BC Brescia Leonesse.

Kako je spomenute godine Brescia ispala od Rathiopharm Ulma u Eurokupu, iste sezone, opet u prosincu, potpisao je za Pallacanestro Reggianu (Reggio Emiliu).

Posljednjih sezona bilježio je otprilike 13 poena, 3 asistencije i 2.5 skoka po utakmici, dok su brojke u sklopu Eurokupa u nastupima za Bresciu bile na 14.7 poena, 2.3 asistencije i 1.8 skoka po utakmici u 10 nastupa u kojima je dobio priliku.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA