Zadar

PROJEKTANTI RADE NOVE IZMJENE DOKUMENTACIJE

Novi datum završetka uređenja Providurove - kasni se 6 mjeseci

Radovi na uređenju Providurove palače kroz EU projekt Zadar baštini trebali su biti završeni krajem travnja, ali zbog opravdanih razloga novi je rok 27. listopada.

Radovi na uređenju Providurove palače kroz EU projekt Zadar baštini trebali su biti završeni krajem travnja, ali zbog opravdanih razloga novi je rok 27. listopada.

- Fidic inženjer uvažio je sve razloge i okolnosti s obzirom na to da se radi o baštinskom objektu, odnosno kulturnom dobru za koji uvijek mogu očekivati nepredvidljivi radovi. Tako je bilo i u Providurovoj palači. Prije toga smo dobili odobrenje za produženje roka financiranja do 1. prosinca, objasnio je Ante Ćurković pomoćnik pročelnika za EU fondove.

Kašnjenje projekta Providurove u kojoj je gradilište otvoreno početkom 2019. godina već je bilo i prije najavljeno. Za sada nije povezano s korona epidemijom, jer su se izvođači radova uspjeli na vrijeme organizirati i nisu imali poteškoća oko uvoza materijala ili nešto drugo, dodao je pročelnik Šime Erlić.

U ožujku je Arhitektonski ured AB Forum ugovorio s Gradom Zadrom još jedan posao na projektnoj dokumentaciji za Providurovu palaču. Prema posljednjoj odluci za izmjenu i dopunu projektno-tehničke dokumentacije (glavni projekt, izvedbeni projekt, troškovnik) za projekt rekonstrukcije Providurove palače u Zadru, dobit će 199 tisuća kuna, što s PDV-om iznosi 248.750 kuna.

Sve te izmjene dovesti će i do izmjena građevinske dozvole, potvrdio nam je pročelnik Erlić.
- Nakon sto je kuća ogoljena prošle godine, a bili su to rado na rušenju i čišćenju kuće, morali smo odraditi radove na arheologiji i otkriveni su povijesni oslici na prvom katu, te je uslijed svih tih radova i novih saznanja otkriveno stvarno stanje objekta. Zbog toga je bilo nužno napraviti usklađenje glavne i izvedbene projektne dokumentacije sa stvarnim stanjem građevine i novim uvjetima konzervatora, navodi Erlić.
To su ti objektivni razlozi za usklađenja projektne dokumentacije s dinamikom radova zbog čega kasne radovi čija je vrijednost 45 milijuna kuna i rok za provođenje 14 mjeseci.

Arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić, vlasnik AB Foruma, svojedobno su napravili projektno rješenje za kompleks koji se tada zvao Muzej dvije palače.
Potom su radili poseban projekt za Kneževu palaču, a prije dvije godine su napravili projektnu dokumentaciju za drugu fazu koja se odnosi na dio Providurove palače za 798 tisuća kuna bez PDV-a.

U tom dijelu projekta, krovište Providurove povezat će se s tzv. zmijom - čeličnom konstrukcijom koja bi se trebala ugraditi do kraja radova kojih je nositelj Krekić Avangard. Dijelovi čelične konstrukcije rade se u jednoj domaćoj tvornici, doznajemo od Ćurkovića.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA