Zadar

U GLAZBENOJ ŠKOLI SV. BENEDIKTE

Novi natječaj za ravnateljsko mjesto, a policija provodi izvide zbog nezakonitosti prošlog

Prema važećem Statut, raspisan je novi natječaj za ravnateljsko mjesto u Glazbenoj školi sv. Benedikta, nakon što je prošlim natječajem, kako je otkriveno u javnosti i potvrdila inspekcija, na nezakonit način proveden izbor dosadašnjeg ravnatelja Igora Cecića.

Prema važećem Statutu, raspisan je novi natječaj za ravnateljsko mjesto u Osnovnoj glazbenoj školi sv. Benedikta, nakon što je prošlim natječajem, kako je otkriveno u javnosti i potvrdila inspekcija, na nezakonit način proveden izbor dosadašnjeg ravnatelja Igora Cecića.

Nakon što je prosvjetna inspekcija dokazala nezakonitost u provođenju natječaja, u kojem je ravnatelj Cecić preskočio Učiteljsko vijeće čiju podršku nije imao, u priču se uplela i policija.

- U tijeku su policijski izvidi, koje je Policijska uprava zadarska započela odmah po zaprimljenim saznanjima, krajem prošle godine, službena je informacija iz zadarske policije.

Kada je sporni natječaj preko nekih roditelja izbio na vidjelo, Cecić je tražio razrješenje na osobni zahtjev s mjesta ravnatelja, a predsjednica Školskog odbora, časna majka Anastazia, budući da je samostan Sv. Marije osnivač te škole, imenovala ga je vršiteljem dužnosti istog dana 9. prosinca.

Tada se spekuliralo kako bi se problem s Cecićem mogao riješiti tako da se Glazbena škola sv. Bedikta proglasi katoličkom, no to se ipak nije dogodilo. Kako neslužbeno doznajemo, inspekcija je zaustavila izmjenu Statuta iz 2018. godine. Da je GŠ sv. Benedikta dobio status katoličke škole, nadbiskup bi bez natječaja i da ikog išta pita mogao imenovati ravnatelja kao što se to radi u osnovnoj katoličkoj školi.

Ovako će se Igor Cecić ponovno javiti na natječaj, za kojeg je rok prijave osam dana i morat će se provesti zakonita procedura u izboru i imenovanju.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA