SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713477600 AND gallery_id = 10654File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713477600, '10654', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Novi plan za Bregdetti pred Arbanasima, a gotove izmjene plana za stanove uz Murvičku - Vijest - 057info - Zadar

Zadar

BRZA IZRADA - URBANISTIČKI PLANOVI NA JAVNOM UVIDU

Novi plan za Bregdetti pred Arbanasima, a gotove izmjene plana za stanove uz Murvičku

Dvije godine nakon što je otpor građana Arbanasa srušio prijedlog Urbanističkog plana uređenja mješovite (UPU) zone Bregdeti, taj UPU će se ponovno naći na javnom uvidu.

Dvije godine nakon što je otpor građana Arbanasa srušio prijedlog Urbanističkog plana uređenja mješovite (UPU) zone Bregdetti, novi prijedlog UPU-a ovaj će se tjedan naći na javnom uvidu.

Danas je objavljeno kako će plan na javnom izlaganju biti 17. ožujka, dok će na javnom uvidu u Gradskoj vijećnici biti izložen mjesec dana od 25. veljače. Gradsko vijeće je na svojoj predbožićnoj sjednici odlučilo o izradi novog plana. Koliko će to biti novo, a koliko nadopunjeno i izmjenjeno rješenje iz studije arhitekta Pere Marušića, vidjet će se kada Plan izađe na svjetlo dana - rekordnom brzinom. Očito da je previše vremena izgubljeno za potencijalnog investitora u stambenu gradnju na području nekadašnje Zadranke.

Financijer plana ovaj put nije Nautilus koji je upisan kao suvlasnik terena, nego sve troškove vezane za izradu Plana snosi SN Z Zadar Bay d.o.o .

U utorak će biti javno izlaganje o izmjeni i dopuni postojećeg UPU stambeno - poslovne zone uz Murvičku. Radi se o prostoru nekadašnje kemijske industrije (vinilpalstika i kepola koji je dopao u ruke mariborske banke. Dugo se kvadrat tog očišćenog terena prodavao po 500 eura.

Izmjene UPU-a izradio je D&Z. U utorak u 10 sati izmjene Plana bit će na javnom izlaganju, na kojem će se doznati što se mijenja. Izradu UPU naručio je zagrebački BMP ASSET. I taj se Plan rekordno brzo našao na javnoj raspravi u odnosu na listopadsku odluku Gradskog vijeća.

Poveznica između ta dva  plana, kao i cjelokupnog urbanističkog planiranja u Zadru je ta da se na mjestu nestalih zadarskih firmi iz predratne države, danas grade stanovi. U Zadru velikom količnim i brzinom. Samo što Odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje još uvijek nije dovoljno brz da promijeni ime voditeljice Odsjeka za prostorno uređenje.

Iako je Marijeta Kalanj Jelavić, dipl.ing.građ. napustila gradsku upravu i prije skoro godinu dana prešla u Lučku upravu Zadar, ona je službeno još uvijek voditeljica Odsjeka za prostorno uređenje. Na to smo već upozorili i objavili kako je nova voditeljica Vesna Marasović imenovana u studenom prošle godine. Međutim, iz Odjela još nisu ažurirali tu važnu kadrovsku promjenu. Kao što se ni najave javnih rasprava urbanističkih planova ne mogu vidjeti na naslovnici mrežne stranice Grada Zadra.

 

konzum kod voxa
Foto: 057info (Saša Čuka)
PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA