Zadar

ISPITIVANJE U ZADARSKOM ODVJETNIŠTVU

Novi slučaj silovanja na zadarskom području - iza rešetaka 44-godišnjak

Na zadarskom području dogodio se novi slučaj silovanja.

Na zadarskom području dogodio se novi slučaj silovanja. Ne otkrivajući vrijeme i mjesto počinjenja ovog najtežeg oblika seksualnog nasilja, DORH je objavio kako je zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Zadru danas ispitao 44-godišnjeg okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo silovanja iz čl. 153. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona.

Iz stavka 2. proizlazi kako je silovanje počinjeno uz uporabu sile ili prijetnje počinitelja da će izravno napasti život ili tijelo silovane ili druge osobe. Predviđena kazna zatvora je od tri do deset godina.

Nakon ispitivanja Županijsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora 44-godišnjaku zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na žrtvu i na taj način ometati kazneni postupak te opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor na temelju obje zakonske osnove, priopćili su iz DORH-a.

Zbog zaštite identiteta žrtve glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin samo nam je mogla potvrditi informacije iz DORH-a. 

- Policija je odmah nakon zaprimljene prijave provela kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom i uz kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu predala ga pritvorskom nadzorniku, rekla nam je Grbin. 

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA