Kultura

PLAN ZA HNK S 3 GLUMCA

Novi, stari ravnatelj zaposlit će još dvoje glumaca

Ove će se godine objaviti natječaj za ravnatelja HNK Zadar

ZADAR- U ovoj godini bit će objavljen natječaj za ravnatelja HNK Zadar. Aktualnom ravnatelju Renatu Švorniću mandat istječe dogodine.

Prema zakonu o kazalištima, Gradsko vijeće za natječaj mora usvojiti četverogodišnji program  i finanacijski plan na osnovu kojeg će se birati novi ravnatelj.

Pročelnik Radovan Dunatov, koji se sprema za mirovinu, najavio je  zapošljavanja još dvoje glumaca, uz postojećih troje koji su godinama činili ansambl zadarskog kazališta.  To bi prema riječima Dunatova bila najveća novost koju će provesti novi ili  stari ravnatelj.

- Za širenje ansambala nije bilo novaca jer smo imali financijsku krizu, kazao je najdugovječniji pročelnik gradske uprave, koja je u međuvremenu bujala otvaranjem novih radnih mjesta.

- Vizija razvoja zadarskog kazališta je 6 plus 6. Da imamo šest glumaca i toliko glumaca kako bi se mogle izvoditi zahtjevnije predstava, kazao je Dunatov, objašnjavajući na kolegiju Gradonačelnika kako je za vlastite produkcije zadarskog kazalište moralo honorarno angažirati glumce.

PRIKAŽI KOMENTARE (2)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA