Sport

VELIKA KRIZA MOMČADI IVANA PERINČIĆA

Očajni Zadar izgubio još jednu domaću utakmicu

Zadar je ove godine izgubio utakmice protiv svih relevantnih protivnika, pa i onih koji ne spadaju u vrh kvalitete hrvatske košarke, a frustracija koju su iskazivali košarkaši u pojedinim dionicama utakmice najbolje pokazuje što oni sami misle o svojoj igri.

Košarkaši Zadra ubilježili su novi težak poraz u ionako razočaravajućoj sezoni - na svom parketu izgubili su utakmicu 5,. kola HT Premijer lige protiv Splita rezultatom 62:71. Zadar je ove godine izgubio utakmice protiv svih relevantnih protivnika, pa i onih koji ne spadaju u vrh kvalitete hrvatske košarke, a frustracija koju su iskazivali košarkaši u pojedinim dionicama utakmice najbolje pokazuje što oni sami misle o svojoj igri.


Zadar je igrao bez ponajboljeg igrača ove sezone Justina Cartera, koji se ozlijedio na utakmici protiv Cibone, a bilo je pitanje hoće li nastupiti Uroš Luković, koji je na istoj utakmici dobio neugodan udarac. Dobro da je nastupio, jer je upravo on postigao osam od prvih 15 Zadrovih poena na utakmici te je bio uvjerljivo najbolji igrač domaćina u prvom poluvremenu. Zbog izostanka standardnih otvorio se prostor mladima, pa je su se tako uz Bralu i Paponju, koji i inače dobivaju priliku u utakmicama HT premijer lige, u zapisniku našli Klarica Krševan i Ante Beljan.

Zadar je ove sezone najviše problema imao u realizaciji napada, što se u prvoj četvrtini nije moglo primijetiti, jer je samo u njoj postigao 20 poena. Na nesreću, Split je predvođen veteranom Rokom Lenijem Ukićem lako pronalazio put kroz Zadrovu obranu ili preko zone, pa ih je u istoj dionici postigao 25. Raspoloženu prvu četvrtinu naslijedila je razočaravajuća druga, u kojoj su obje momčadi postigle po 12, pa je Split na poluvremenu zadržao prednost 32:37.

U drugom poluvremenu Zadar je napokon uspio pogoditi i nekoliko trica (Brala, Jordano, Mavra), nekoliko puta stigao do jednog ili dva poena zaostatka, ali nikako nije mogao dohvatiti izjednačenje. Uspio je zato povesti prvim košem u posljednjoj četvrtini kojega je postigao Vuković (56:55). Taj koš nije razbio prokletstvo, nego izazvao - nakon njega Zadar nije postigao pogodak pet minuta igre, Split čak 13 te je tako došao do nedostižne prednosti 56:68 u finišu utakmice.

Solidnu utakmicu za Zadar je odigrao Luković, kojemu je 20 minuta igre, čini se, plafon koji može igrati. Mavra je stigao do 12 poena, Jordano do 11, a igrač utakmice bio je Ukić s 26 postignutih koševa.

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA