SELECT id FROM gallery_clicks WHERE datum = 1713823200 AND gallery_id = 9222File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30)INSERT INTO gallery_clicks ( `datum`, `gallery_id`, `value`, `stats` ) VALUES ( 1713823200, '9222', 1, 1 ) File './rossmcdb/gallery_clicks.MYD' not found (Errcode: 30) Od dobivenih novaca uzgajat će kamenice, kreirati zadarske priče, razviti programe... - Vijest - 057info - Zadar

Biznis

PO 10 TISUĆA EURA ZA PET ZADARSKIH TVRTKI

Od dobivenih novaca uzgajat će kamenice, kreirati zadarske priče, razviti programe...

Predstavnicima pet zadarskih tvrtki danas su dodijeljeni vaučeri u iznosu od 10 tisuća eura za svoje projekte.

Zadarske plave tvrtke i obrti, Kali tuna, Škrapa, More Mandić, Luca i Maloižanin, dobili su danas po 10 tisuća eura za provedbu svojih poslovnih ideja.

Riječ je o inovacijskim vaučerima koje su osvojili na natječaju u sklopu EU projekta BLUE_BOOST Županijske komore Zadar koja, prema riječima predsjednika Darija Jurina, spada u red najuspješnijih gopodarskih komora po dobivanju bespovratnih sredstava. Nakon današnjeg potpisivanja tripartitnog ugovora, odabrane tvrtke imaju šest mjeseci za ostvarenje prijavljenih projekata. U tom vremenu Kali tuna će implementirati novi inovativni računalni program koji će nadgledati hranjenje u kaveznom uzgoju tuna, Maloižanin će razviti program čistog sidrenja u uvali Vodenjak na otoku Ižu, dok će More Mandić u ponudu uvesti dnevne izlete na Vransko jezero i Nin. Turističku ponudu obogatit će i obrt Luca s tri priče o zadarskom kulturnom identitetu koje im je kreirao predsjednik Udruge turističkih vodiča Donat Vinko Bakija.

- Jedan od najvažnijih alata kreiranja doživljajnog, memorijabilnog transformacijskog turističkog iskustva je storytelling, odnosno pričanje priča. Zbog toga sam jednoj mladoj lokalnoj firmi, koja se bavi interpretacijom kulturne baštine i to na vrlo uspješan način, ponudio kreiranje tri priče s kojima će poboljšati svoju vidljivost i proširiti tržište te osigurati daljnju potražnju za dolaskom i posjećivanjem grada Zadra i Zadarske županije. Ne bih još otkrivao tajne tih priča, ali vidjet ćete ubrzo rezultate, rekao nam je Bakija koji sa svojom agencijom VIBAK u projektu sudjeluje kao pružatelj znanja. Naime, svaka tvrtka ima svog partnera. Tako će primjerice obrt Škrapa na projektu eksperimentalnog uzgoja kamenica surađivati sa Sveučilištem u Zadru.

- U Novigradu trenutno ne postoji uzgoj kamenica, a znamo da ona tamo može napredovati i rasti. Stoga smo odlučili u suradnji s Odjelom za ekologiju, agronomiju i akvakulturu pokrenuti ovaj projekt. S njima smo već radili na drugim projektima, a sada ćemo pokušati uzgojiti kamenicu. Sveučilište će osigurati potrebno znanje i tehnologiju, mi ćemo osigurati prostor i uvjete, a dobivenim sredstvima nabavit ćemo opremu, rekao nam je vlasnik obrta Vatroslav Karamarko.

U projektu kao pružatelji znanja sudjeluju i tvrtke Media oglasi i Salt with philosophers, a nakon šest mjeseci uslijedit će monitoring vanjskih stručnjaka koji će pokazati rezultate poticaja za zadarske poduzetnike.

 

Inovacijski vaučeri za zadarske tvrtke
Foto: 057info (Krešimir Sorić)
PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA