Biznis

ODGOVORNOST ZA 561 ZAPOSLENIKA

Od povećane dobiti Turisthotel će podijeliti drugu turu dividende

Turishotel, autohtona zadarska tvrtka nastavlja s uspješnim poslovanjem koji je rezultirao povećanjem dobit u 2017. godine ba iznos od 79.597.665,42 kuna.

ZADAR- Turisthotel, autohtona zadarska tvrtka, nastavlja s uspješnim poslovanjem koje je rezultiralo povećanjem dobit u 2017. godine na iznos od 79.597.665,42 kuna.

Godišnjoj skupštini društva, koja će se kao i uvijek održati u hotelu Kolovare, predloženo je da se 58.5 milijuna kuna ostavi u zadržanu dobit. No, dioničari Turisthotela neće biti zakinuti. Njima je već isplaćen dio dividende kao predujam u iznosu od 21 milijuna kuna u siječnju ove godine. Nadzorni odbor na čelu s Matom Bilaverom predložio je za skupštinu i da se iz zadržane dobiti u 2016. godini za dividendu isplati iznos od 11.634.688 kuna. Svaki će dioničar dobiti još 32 kune dividende po jednoj dionici.

Na skupštini, zakazanoj početkom srpnja, bit će podneseni i izvještaji koji su objavljeni još u travnju ove godine.

Uz neprekidno ulaganje u razvoj turističkih usluga, Turisthotel jača i praonicu rublja, kupnjom tvrtke Plat u Dubrovniku. Najvrjednija je, međutim, informacija da se broj zaposlenih lani povećao s 481 na 561 te da postoji velika odgovornost prema zaposlenicima. Uz redovne plaće, oni dobivaju različite naknade, od božićnica, uskrsnica do otpremnine. Kako bi se postiglo još bolje poslovanje u skladu s novim standardima, u Turisthotelu je lani potpisan ugovor s konzultantskom kućom HDC koja bi trebala napraviti novu organizaciju posla.

KOMENTARI ISKLJUČENI

DESKTOP VERZIJA