Sport

SVE PREMA PLANU NA VIŠNJIKU

Od subote se postavlja završni sloj na teniskim terenima, ide i montaža tribine

Svi radovi u dvorani trebali bi biti gotovi do 1. rujna, a tribine i igralište do 7. rujna.

Radovi na teniskim terenima na Višnjiku idu punom parom, rokovi se poštuju pa će Zadar spreman dočekati polufinalni susret Davis cupa sa SAD-om, koji se igra od 14. do 16. rujna. Do srijede 22. kolovoza bit će gotov centralni teren, nakon čega kreće montaža tribina.

- Najzahtjevniji radovi na glavnom i pomoćnom terenu izvedeni su prošlog tjedna, sve je pripremljeno za glavni sloj koji je već stigao i sutra kreće njegovo postavljanje. Za to je potrebno nekoliko dana, tako da ćemo ga stići završiti u planiranom roku, kaže direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Do održavanja turnira planira se napraviti još nekoliko terena budućeg teniskog centra, ali će se voditi računa da se ne ometaju radovi na postavljanju impozantne tribine od 8.000 mjesta, duge 101 a široke 64 mjesta. Bude li gužve na gradilištu, neki tereni bit će ostavljeni za vrijeme nakon odigravanja Davis cupa.

- U kontaktu s ljudima iz HTS-a čujem da je interes mnogo veći nego za susret s Francuskom, kada je bilo akreditirano 150 novinara. Svi hoteli u tom terminu su popunjeni, tako da se već sada vidi koliku promociju će odigravanjem ovog turnira dobiti grad Zadar, ističe Karlović.

Već sutra u Zadar stiže dopredsjednik HTS-a i voditelj organizacije Petar Mirić, koji će otvoriti ured na Višnjiku i boraviti sve do odigravanja susreta, kako niti jedan detalj ne bi bio prepušten slučaju. Paralelno s tribinama uređuju se prostori u dvorani, kao što su prostor za igrače, VIP i predsjednički restoran, press centar, radni prostori ITF-a i organizatora. Svi radovi u dvorani trebali bi biti gotovi do 1. rujna, a tribine i igralište do 7. rujna.

PRIKAŽI KOMENTARE (5)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA