Zadar

PREDLOŽENA KANDIDATKINJA NIJE DOBILA PODRŠKU

Odbor protiv izbora Senkić-Klapan za ravnateljicu Znanstvene

Neslužbeno se može doznati da je druga kandidatkinja na natječaju bila Tatijana Petrić

Upravno vijeće Znanstvene knjižnice Zadar predložilo je za novu ravnateljicu Marijana Senkić-Klapan, ali postoji velika vjerojatnost da ona neće biti potvrđena na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak. Naime, Odbor za izbor i imenovanje, kojim u Gradskom vijeću predsjeda Daniel Radeta, nije bio sklon prihvatiti kandidata, te su prve neslužbene informacije bile kako je prijedlog UV odbijen. Ipak, kako je vidljivo iz materijala za Gradsko vijeće, on je poslan u proceduru, najviše zbog toga da bi se vidjelo zašto Odbor nije suglasan s ovim prijedlogom.

- Naš zajednički stav bio je da nećemo skinuti prijedlog, iako imamo tu mogućnost, nego ćemo ga uputiti na Gradsko vijeće i tamo obrazložiti zašto, barem što se tiče kluba SDP-a, nećemo glasati za izbor Senkić-Klapan. Nama je sporno što nismo na uvid dobili drugu kandidaturu pa nismo mogli zaključiti na temelju čega bi predložena imala prednost ispred protukandidata. Pritom ne smatramo da je Senkić-Klapan loš kandidat, ali ne znamo ni tko je bio drugi. Mi biramo ravnatelja javnim natječajem a ne prestolonasljednika, kaže Radeta.

Neslužbeno se ipak može doznati da je druga kandidatkinja na natječaju bila Tatijana Petrić, nekadašnja zaposlenica Znanstvene knjižnice i kasnije ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, gdje i danas radi, dok se dosadašnji ravnatelj Miro Grubić nije kandidirao jer navodno nije zadovoljavao uvjetima natječaja po novom zakonu, ali je Marijana Senkić-Klapan bila njegov izbor, koji je potvrdilo Upravno vijeće na čelu s predsjednikom Davorom Arasom.

PRIKAŽI KOMENTARE (12)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA