Kultura

NEPOTPISANA REAKCIJA IZ MUZEJA ANTIČKOG STAKLA

"Odluku o imenovanju ravnatelja donosi ministrica, a mi podržavamo naše kandidate"

U svezi s objavom članka "Koga će ministrica kulture imenovati za ravnatelja Muzeja antičkog stakla", vezanog uz natječaj za radno mjesto ravnatelja, Muzej antičkog stakla poslao je priopćenje kojeg objavljujemo u cijelosti

U svezi s objavom članka "Koga će ministrica kulture imenovati za ravnatelja Muzeja antičkog stakla", vezanog uz natječaj za radno mjesto (novog) ravnatelja, Muzej antičkog stakla poslao je priopćenje kojeg objavljujemo u cijelosti:

- S obzirom na sadržaj teksta objavljenih na portalu 057info dužni smo reagirati zbog netočnih informacija i zaštite digniteta naše institucije. U tekstu se između ostalog navodi kako je Upravno vijeće Muzeja među prijavljenim kandidatima izabralo Hrvoja Manenicu, a čiju odluku treba potvrditi ministrica kulture. Sporno u tome je što ingerencija Upravnog vijeća ne obuhvaća niti davanje prijedloga niti rangiranje u korist jednog od potencijalnih kandidata koji uzgred budi rečeno jedini dolazi izvan institucije. Odluku o imenovanju novog ravnatelja donosi isključivo ministrica kulture kojoj Upravno vijeće prosljeđuje valjane molbe pristigle na natječaj. Druga stvar koju želimo istaknuti je da se iz teksta iščitava da je odluka o imenovanju već donesena što je opasna konstrukcija s obzirom da je natječaj još uvijek u tijeku.

Koristimo priliku i da istaknemo kako se na natječaj prijavilo i dvoje kandidata iz stručnog osoblja Muzeja čiju kandidaturu apsolutno podržava ravnatelj i čitav kolektiv. Riječ je o kandidatima koji od samog utemeljenja Muzeja aktivno sudjeluju u upravnim i stručnim tijelima čime su izravno upućeni u strukture, aktivnosti i problematiku Muzeja što ih isto tako čini idealnim pretendentima na mjesto ravnatelja. Kandidaturu tih profesionalnih i prije svega kolegijalnih osoba i kolega smatramo uspjehom i svojevrsnom garancijom da će Muzej antičkog stakla u Zadru nastaviti uzlaznu putanju svoga razvoja, zaključuju u nepotpisano priopćenju.

S poštovanjem,

Muzej antičkog stakla u Zadru

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA