Kultura

NADINSKA CVITARIJADA

Okupljanje uz zvuk najmanjeg glazbenog instrumenta

Nastavlja se tradicija započeta prije 13 godina

Nastavlja se tradicija započeta prije 13 godina. Tada se krenulo sramežljivo i oprezno, no danas je to manifestacija koja okuplja brojne svirače na usnoj harmonici od Nina do Knina, željne dokazivanja, ali i brojnih posjetitelja koji upravo zbog tog zanimljivog glazbenog instrumenta, uvijek ispune veliki šator koji se u tu prigodu, ali u prvom redu zbog vinske manifestacije, posebno postavlja na platou pored Osnovne škole u Nadinu.

I ove godine se očekuje veliki broj cvitaraša, ali i Kulturno-umjetničkih društava, koji upotpunjuju cjelokupan program cvitarijade, jedinstvenog događaja na tlu RH. Manifestaciju organizira KUD ˝Sv.Ante˝ iz Nadina pod pokroviteljstvom Grada Benkovca i Zadarske županije.

Tajnica nadinskog KUD-a Mirjana Vrsaljko poziva sve ljude dobre volje da se okupe u nedjelju, 8. prosinca u Nadinu u 16 sati i uživaju u umilnom zvuku koji proizvodi ovaj najmanji glazbeni instrument, ali i zaigraju i zapjevaju također uz brojne i uvijek raspoložene cvitaraše. Sudjeluje oko 30 cvitaraša amatera kao i kulturno umjetnička društva iz različitih krajeva Hrvatske te gosti iz BiH. Nastupit će KUD Sveti Ante Nadin, KUD Mala Gorica iz Male Gorice, KUD Kukljica iz Kukljice, HKUD Sveti Marko iz Vionice u BiH.

Nakon predviđenog nastupa svih sudionika nastavlja se zabava do kasno u noć uz iće i piće koje priprema domaćin i organizator, uz pomoć brojnih sponzora.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA