Zabava

DA ME NIJE PISMOM UČIJA

Oliver inspiracija Anti Radosu za novu pjesmu

Bivši direktor TZ Grada, aktualni voditelj poslovnice Jadrolinije i uvijek klapski čovjek, Ante Rados s klapom Kaleta napisao je i otjevao pjedmu Da me nije pismom učija, posvećećenu oliveru.

Bivši direktor TZ Grada, aktualni voditelj poslovnice Jadrolinije i uvijek klapski čovjek Ante Rados s klapom Kaleta napisao je i otpjevao pjesmu Da me nije pismom učija, posvećenu Oliveru.

Rados je autor glazbe, teksta i aranžmana.

- Potaknut kao čovjek i kao glazbenik, u mnogočemu uvjetovan likom i djelom Olivera Dragojevića (nisam jedini), napravio sam malu osobnu uglazbljenu ispovijest kao svojevrsni hommage upravo njemu. U pjesmi se izravno ne spominje Oliverovo ime, no ipak, tekstualno je prisutno poetsko parafraziranje nekoliko naslova pjesama kao što su Trag u beskraju, Vridilo je, Vjeruj u ljubav, Svoju zvizdu slidin i Galeb i ja.

- Osim velikog utjecaja koji je Oliver pogotovo imao u formativnom dijelu moga života, imao sam sreću i čast, samostalno ili kao član klape Fortunal, u više navrata dijeliti pozornicu s njim. Što tek reći za probranu ekipu koja je koncertno i studijski intenzivno surađivala s Oliverom, a sada se okupila na snimanju ove pjesme? Gitare svira Ivan Pešut, bubnjeve Branimir Gazdik, bas gitara i klavijature su u rukama Olje Dešića, dok posebnu atmosferu stvara nostalgična mediteranska harmonika - "trieštinka" Elvisa Stanića, izjavio je Ante Rados uz objavu pjesme.

Pjesmu "Da me nije pismom učija" poslušajte na linku

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA