Zadar

NAJAVILI PRIJAVU MINISTARSTVU

Općina Vir uklonila ograde s gradilišta benzinske postaje

Priopćenjem za medije iz Općine Vir javljaju kako su jutros uklonili ograde s gradilišta benzinske postaje.

Priopćenjem za medije iz Ureda načelnika Općine Vir javljaju kako su jutros uklonili ograde s gradilišta benzinske postaje. 

Nakon što su dobili pravomoćnu građevinsku dozvolu za gradnju benzinske postaje, radnici koje je angažirala tvrtka Tri Bartola, investitora i vlasnik privatnog terena uz državnu cestu, jučer su počeli ograđivati parcelu. Međutim, iz Općine Vir zvali su policiju. 

Policijski službenici nadzirali su događaj, a nije bilo potrebe za njihovom intervencijom, rekao nam je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

Ograde s gradilišta jutros su skinute, a iz Općine su najavili i prijavu Ministarstvu za zaštitu okoliša i energetike.  

- Upravni odjel Općine Vir za prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalno gospodarstvo, zajedno sa komunalnim poduzećima Vir održavanje d.o.o., Čisti otok d.o.o. i Vir Zaštita d.o.o. rano jutros je provela izvršno rješenje o uklanjanju protupravno postavljanih predmeta, pokretne naprave odnosno pokretne ograde s bespravnog gradilišta u zaštićenom obalnom pojasu koji prema PPUO spada u autohtoni pejzaž na otoku Viru, a koji bespravni investitor Tri Bartola nasilno pokušava otvoriti protivno Zakonu o gradnji. 

Na predmetnoj lokaciji je trebala početi nelegalna izgradnja benzinske stanice. Ujedno, pokrenut je postupak za uklanjanje neregistriranog građevinskog stroja - olupine koji se nalazi na predmetnoj čestici te se priprema prijava nadležnom Ministarstvu za uništenje posebno zaštićenog autohtonog pejzaža odnosno krajobraza na području zaštićenog obalnog pojasa.

PRIKAŽI KOMENTARE (4)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA