Zadar

OPĆINA VIR

Oporba bojkotira proglašenje Gotovine počasnim građaninom

Držimo da je neprimjereno da takve veličine odlikuje osoba poput načelnika Kristijana Kapovića koji ovime želi politizirati i skupljati poene na njihovim imenima, poručuju vijećnici

Oporbeni vijećnici u Općini Vir bojkotirat će točku dnevnog reda današnje sjednice Općinskog vijeća, zbog dopune dnevnog reda o imenovanju Ante Gotovine, Mladena Markača i Miodraga Deme počasnim građanima Općine Vir.

"Jučer je vijećnicima dostavljena dopuna dnevnog reda sjednice općinskog vijeća koja će se održati danas. Sama sjednica je i prije ove dopune sazvana potpuno nezakonito i ne predviđa aktualni sat kako bi se opet pokušalo onemogućiti oporbu da postavi važna pitanja koja su vladajućima očito vrlo škakljiva. U dopunu dnevnog reda je uvršteno imenovanje Ante Gotovine, Mladena Markača i Miodraga Deme počasnim građanima Općine Vir. Kao opozicijski vijećnici držimo da je uvrštavanje imena ovih istinskih heroja na dnevni red jedne nezakonito sazvane sjednice apsolutno neprimjereno i mi to nećemo podržati. Također držimo da je neprimjereno da takve veličine odlikuje osoba poput načelnika Kristijana Kapovića koji ovime želi politizirati i skupljati poene na njihovim imenima. Iz tih razloga nećemo podržati ovakvo blamiranje ovih istinskih heroja Domovinskog rata koji zaista zaslužuju najveće počasti i odlikovanja u Republici Hrvatskoj", stoji u priopćenju koje potpisuju Josip Bašić, Frane Vučetić, Igor Vučetić, Jadranka Okreša i Željka Crnjak.

 

 

PRIKAŽI KOMENTARE (6)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA