Zadar

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VEĆ OSUĐIVANOG MLADIĆA

Optužen 23-godišnjak koji je ucjenjivao vlasnika fast fooda

Vlasnika fast fooda uhvatio je za jaknu u predjelu vrata i rekao da mu nije problem baciti bombu i odrobijati pet godina, te da ga mora kazniti

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je optužnicu protiv već osuđivanog iznuditelja sa šireg zadarskog područja, 23-godišnjeg T. M. zbog pokušaja reketa nad vlasnikom ugostiteljskog objekta u mjestu u kojem živi.

Kako je navedeno u optužnici, on je svoj račun u fast foodu platio novčanicom od 50 eura. Kako nije bio zadovoljan tečajem (vlasnik fooda zaračunao mu ih je kao 360 kuna), zatražio je od njega da mu vrati ne danih 50 eura, već mu mora vratiti ni manje ni više nego 10.000 eura. Vlasnika fast fooda pritom je uhvatio za jaknu u predjelu vrata i rekao da mu nije problem baciti bombu i odrobijati pet godina, te da ga mora kazniti. Time je pokazao da mu nije stalo do brze hrane, već do brze zarade.

Kada je nesretni vlasnik fast fooda rekao da nema 10.000 eura, T. M. je nastavio sa prijedlozima, a potom zaprijetio da će poslati svoje dečke da ih oštećeni nauči praviti tijesto, na što je izbezumljeni ugostitelj pristao.

Iznuditelju naravno ni na kraj pameti nije bila dokvalifikacija i izlazak na tržište rada, pa se za 20-ak minuta vratio te oštećenom rekao da mu mora posuditi 5.000 EUR-a ili mu davati 20 % od prometa fast fooda. Ugostitelj je pristao na taj zahtjev i rekao da će mu posuditi taj iznos sljedećeg dana, ali je umjesto toga podnio prijavu u PU zadarskoj, Službi kriminalističke policije. Istog dana, budući da je čuo da je okrivljeni problematičan i nasilan, zbog nelagode i straha za svoj fizički integritet zatvorio je fast food.

S obzirom da je T. M. poduzeo radnju koja prethodi ostvarenju iznude, ozbiljnom prijetnjom da će izravno napasti na život i tijelo osobe, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, prisili drugoga da što učini na štetu svoje imovine, optužen je za kazneno djelo protiv imovine - iznudu, te je zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić za njega zatražio kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci zatvora, uz opoziv presude Općinskog suda u Šibeniku kojom mu je izrečena uvjetna osuda, jedna godina zatvora uz rok kušnje od četiri godine.

PRIKAŽI KOMENTARE (1)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA