Zadar

ARSENAL DUGIH CIJEVI I PRIGUŠIVAČA

Optužnice protiv još trojice iz afere Muncija

Podignuta je optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru jučer je, nakon provedenog istraživanja, podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv dvojice državljana Republike Hrvatske (1978. i 1979.) zbog počinjenja kaznenih djela protiv javnog reda nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari. Optužnice su povezane s aferom Municija, u kojoj su Zadrani i Zagrepčani raskrinkani kada su djelatnici Zračne baze u Zemuniku "prošvercali" civile u vojne helikoptere, u svrhu traženja lovišta ili samoga lova na životinje.

Prvookrivljenog 42-godišnjaka se tereti da je 7. studenog 2019. u svom stanu u Zadru, protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima, iako svjestan da je zabranjeno držati dugo vatreno oružje koje ulazi u kategoriju-A zabranjeno vatreno oružje, te svjestan da je zabranjeno držanje prigušivača namijenjenih oružju; držao pet spremnika za dugo vatreno oružje i više komada streljiva vojnog podrijetla te jedan prepravljeni prigušivač.

Drugookrivljenog 41-godišnjaka tereti se da je 7. studenog 2019. u svom stanu u Zadru; protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima, iako svjestan da je zabranjeno držati kratko vatreno oružje koje ulazi u kategoriju-A zabranjeno vatreno oružje; držao jedan spremnik za dugo vatreno oružje na koji je montiran gumeni nastavak te jedan spremnik za kratko vatreno oružje za pištolj, kao i više komada streljiva vojnog podrijetla.

Općinsko državno odvjetništvo danas je objavilo i kako je podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1977.) koji je u obiteljskoj kući u Zadru; protivno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima; iako svjestan da je zabranjeno držati dugo vatreno oružje koje omogućuje ispaljivanje više od jedanaest naboja bez ponovnog punjenja, bez ovlaštenja nadležnog tijela držao četiri spremnika za dugo vatreno oružje, te više komada raznog streljiva vojnog podrijetla.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA