Zadar

TKO ĆE KAKO I KOLIKO TO PLATITI - NISMO DOZNALI

Organizacija nastupa Rite Ore dopala SC Višnjiku kao dio projekta novog travnjaka

Nakon niza godina kada je Turistička tajednica uz pomoć raznih agencija bila organizator ljetnih koncerata u Jazinama i na Forumu, organizator nastupa Rite Ore u Zadru je Sportski centra Višnjik dok je TZ Grada suorganizator a Grad Zadar pokrovitelj.

Nakon niza godina kada je Turistička zajednica Grada uz pomoć raznih agencija bila organizator ljetnih koncerata u Jazinama i na Forumu, organizator nastupa Rite Ore u Zadru je Sportski centra Višnjik dok je TZ Grada suorganizator a Grad Zadar pokrovitelj. Službena je to potvrda koju smo dobili u pisanoj formi, potpisanoj od od Denisa Karkovića, direktora SC Višnjik.
Oni će to raditi po odluci Skupštine, koju u ime Grada Zadra predstavlja Ivan Mijolović, pročelnik za financije. Kako će SC Višnjik složiti financijsku konstrukciju za glazbeni događaja čiji se trošak procjenjuje na više od tri milijuna kuna? Na to pitanje nismo dobili konkretan odgovor osim što nam je pročelnik za financije potvrdio da SC Višnjik preuzima rizik a da je 100 postotni vlasnik Grad Zadar. SC Višnjik ima predviđen proračun za ovu godinu. Hoće li uzeti krediti? Mogu se i zadužiti kratkoročno, rekao nam je pročelnik Mijolović, uputivši da to pitamo direktor SC Višnjik Denisa Karlovića.

Na njega upućuju i iz Ureda gradonačelnika koje smo također isto pitali. U   njihovom očitovanju se otkriva kako je nastup Rite Ore dio projekta uređenja nogometnog travnjaka:

"Sve informacije o organizaciji zadarskog o nastupa Rite Ora do sada je, a i u buduće će komunicirati SC Višnjik te sva servisa pitanja budite slobodni uputiti njima. Koncert je planiran na području SC Višnjik, čiji djelatnici imaju poprilično iskustvo s velikim glazbenim događanjima. Također ovaj projekt je dio još jedne faze ulaganja u centar koji će nakon ovog koncerta biti bogatiji za novi nogometni travnjak, tako su koncert dogovoren u zadnji tren objasnili iz Ureda gradonačelnika koji je ujedno predsjednik TZ Grada Zadra.

Oni tome dodaju kako su "ponosni što će se koncert jedne od većih zvijezda svjetske glazbe dogoditi u našem gradu i vjerujemo da je to jedno od događanja kojim će se Zadar dodatno pozicionirati na turističkoj karti. Grad Zadar je pokrovitelj koncerta, a TZ suorganizator te će u skladu s mogućnostima i potrebi sudjelovati i financijski. Financijski izvještaj bit će moguće napraviti nakon završetka koncerta kad će biti dostupan i javnosti", navodi se u PR informaciji iz Ureda gradonačelnika Zadra.

Ujedno je to odgovor na naš upit kako će SC Višnjik pokriti izvanredna troškove tog događaja koji nisu bili predviđeni financijskim planom, ranije prihvaćenim sa strane Skupštine vlasnika.

Iz uprave Višnjika na isto pitanje ovako odgovaraju:
Organizacija ovog koncerta je složena. Nosi prihode i troškove te je prerano govoriti o tome koliki će biti troškovi organizacije koncerta kao i prihod od ulaznica. Skupština je prihvatila naš plan u kojem se nalazi ulaganje u travnjak, organizacija koncerta i ostale planirane aktivnosti. Imamo podršku TZ Grada i Grada te ćemo po završetku samog projekta podnijeti financijski izvještaj, najavljeno je iz pisanog očitovanja SC Višnjik. U njemu se, očekivano navodi kako je iznos potpisanog ugovora poslovna tajna te je nisu ovlašteni komentirati ali će se doznati kada se predstavi javnosti.

SC Višnjik je kao organizator preuzeo i odgovornost za ovaj koncert kao organizator.

U pisanom odgovoru se kaže kako im predstoje i razgovori sa sponzorima. S obzirom na to da ova lokacija predstavlja najveću Open air pozornicu do sad u Zadru, potencijal koji je pred nama je velik i u skladu sa statusom kojeg ima pjevačica, poručeno je iz SC Višnjika.
Nedavno je jedan od gradskih pročelnika pitao najmlađeg glazbenog urednika  s Radija 057 za mišljenje o koncertu Rite Ore u Zadru. Procjene su pola - pola ali je sigurno da u Londonu ne bi dobila toliki novac.
Javnost je doznala kako su za 60 minuta, menadžeri Rite Ora u pregovorima s direktorom TZ Grada Mariom Palekom, isposlovali 200 tisuća eura. Prema dobro upućenim izvorima taj iznos je dosegao 225 tisuća eura.

 

PRIKAŽI KOMENTARE (16)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA