Zadar

OPĆINA BIBINJE

Osigurane stipendije za 79 studenata, najviše u županiji

Gotovo pola milijuna kuna stajat će Općinu Bibinje stipendiranje studenata

U prostorijama Općine Bibinje svečano su potpisani ugovori o stipendijama. Od 79 potpisanih ugovora, čak 52 studenta studira izvan Zadarske županije, njih 21 su brucoši, odnosno studenti prve godine studija. Kontinuiranim programom javnih potreba u obrazovanju, stipendiranjem studenata Općina Bibinje stvara bolje uvjete za stjecanje obrazovanja i razvoj potencijala mladih Bibinjaca, istaknuo je načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija, koji je studentima čestitao na trudu i izvrsnim rezultatima.

- Sretan sam kada vidim da imamo sve više mladih koji se odlučuju obrazovati. Želim istaknuti važnost obrazovanja i ulaganja u znanje, ali i volju naše Općine da svim studentima i njihovim roditeljima maksimalno, koliko je to moguće uloži u svoje studente i nagradi njihov trud. Naš zadatak je zadržati vas ovdje i nakon završetka studija. Nadam se da ćemo u budućnosti imati još veće mogućnosti za poticanje izvrsnosti studenata - rekao je Bugarija u svom obraćanju.

Gotovo pola milijuna kuna stajat će Općinu Bibinje stipendiranje studenata. Iznos stipendije za studente koji studiraju na području Zadarske županije iznosi 500 kuna, dok za one izvan naše županije iznosi 700 kuna.

Studentima i njihovim roditeljima obratio se i Ivan Šimunić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Bibinje, ujedno i pročelnik županijskog Odjela za obrazovanje, kulturu i šport. On im je čestitao, te uputio poruku ohrabrenja.

- Svako znanje je vrijednost sama za sebe, neovisno o gospodarskim ili drugim prilikama. Zato je važno ustrajati u studiju. Jednako je važno koristiti studije za stjecanje iskustava kroz europske projekte i mobilnost ljudi i znanja koje oni pružaju - istaknuo je Šimunić.

PRIKAŽI KOMENTARE (0)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA