Zadar

ZAVRŠNICA NA GRADILIŠTU UZ UREĐENU OBALU JAZINE

Ostavljena prijašnja javna rasvjeta s dva stara stupa

Parkiralište na Branimirovoj obali uz uređenu šetnicu bit će idućeg tjedna dostupno građanima.

ZADAR- Parkiralište na Branimirovoj obali uz uređenu šetnicu bit će idućeg tjedna dostupno građanima, doznajemo u Županijskoj lučkoj upravi koja je nositelj završnog zahvata na uređenju obalnog zida sa šetnicom u uvale Jazine.

Jučer su na asfaltiranoj podlozi obilježena parkirna mjesta koja će posve drugačije biti raspoređena nego ranije. Hoće li ih biti manje ili više, to je informacija koju će, kada se vrati režim naplate za parking ispred Ljepotice, imati u Obali i lučicama.

Najveća vrijednost projekta je uređen obalni zid te vraćene palme. Međutim, među njima više neće, kao prije biti parkiranja jer su drugačije posađene. Nisu iscrtana ni parkirna mjesta uz veći dio nogostupa prema ulici jer je stara javna rasvjeta ostavljena ni na nebu ni na zemlji. Dobro što nije stavljena po nogostupu, što je najnovija zadarska specijalnost, ali je ostavljena kao prepreka za dodatno parkiranje.

I kada su iz Grada Zadra, koji je dao milijun kuna za ovaj projekt i bio zadužen za javnu rasvjetu, promijenili sva rasvjetna tijela, osim dva stara stupa. I to su postavljena u asfaltni krug - zašto, možemo samo nagađati. Nova rasvjeta postavljena je uz šetnicu i Jazine su sada stvarno reprezentativna uvala koja je u svom dnu dobila i svoj sat - nadamo se vrijeme dugog trajanja.

PRIKAŽI KOMENTARE (18)
Komentar dodajte na Desktop verziji » DESKTOP VERZIJA